2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Saját polgármesterjelölttel készül a mérhetetlen MSZP Józsefvárosban

A szocik szeretnének ellenzéki együttműködést, de ragaszkodnak a jelenlegi helyeikhez - írja a Magyar Narancs.

A párt józsefvárosi szervezete Facebookon közölte, hogy 12 egyéni képviselőjelölttel és saját polgármesterjelölttel készül a 2024-es önkormányzati választásokra, bár hozzátették, várják a politikai egyeztetések megkezdését.

A közlemény kiemelte, hogy tudják, hogy a választók akarata a ellenzéki pártok együttműködése és a közös jelölt, viszont „fontos, hogy egy politikai közösség minden lehetőségre felkészüljön, és úgy álljon a kihívások elé”, majd finoman üzenve jelezték, bíznak „abban, hogy a 2019-ben győztes képviselőik újraindulása elé egyetlen párt sem gördít majd akadályt”, ahogy ők maguk sem terveznek ilyet. „Az MSZP szerényen, de határozottan képviseli ezt az elvet” – zárták le, hozzátéve, hogy várják az egyeztetések elindulását.

Józsefvárosban jelenleg a főleg a Momentum által támogatott, de független Pikó András a polgármester, az MSZP üzenetét pedig nehéz nem úgy értékelni, mint egy jelzést arra, hogy nem szeretnék tétlenül nézni, hogy a 2019 óta stabilan az ellenzék legerősebb pártjaivá vált DK és Momentum újraosztanák a helyeket. Józsefvárosban egyébként az MSZP és a DK már tavaly nyáron kiszállt a közös ellenzéki frakcióból, igaz, továbbra is támogatják Pikót - írja a lap.

A bejelentésre október 27. óta nem reagált senki.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató