2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

A buszon, villamoson tapizó szexuális ragadozókra is vadásznak a BRFK nyomozói

Az úgynevezett frottőröket keresik, akik a közösségi közlekedési eszközökön dörgölőznek oda áldozatukhoz.A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) zseblopási alosztály nyomozói nemcsak a tolvajokat próbálják meg kiszúrni az utcán, a tömegközlekedési eszközökön, de a szexuális ragadozókat is. A Zsaru magazin tudósítása szerint a nyomozók szinte naponta találkoznak olyan esetekkel, amikor az elkövetők – többnyire férfiak – abban élik ki a szexuális fantáziájukat, hogy a buszon, villamoson, trolin, metrón odadörgölőznek a kiszemelt áldozatukhoz, elsősorban nőkhöz.

Pék Veronika őrnagy szerint a frottőrök kihasználják a tömeget, hogy sok ember utazik és kevés a hely, így "indokolttá" válik, hogy közelebb húzódjanak a kiszemeltjükhöz. A legtöbbször maguk az áldozatok nem is veszik észre, hogy mi történik, mert betudják a tömegnek, hogy hozzájuk értek. "Mi viszont egyből kiszúrjuk őket, annak ellenére, hogy sokan észrevétlenül csinálják" – fogalmaz az őrnagy. Hozzáteszi: a frottőrök általában nem válnak erőszakossá, nem kell attól tartani, hogy megtámadják a nőket.

Egy konkrét esetet is megemlít a cikk. Az elkövető felszáll az Oktogonon a 4-6-os villamos megállójában, észrevétlenül hozzáér egy nőhöz, majd a következő megállóban leszáll, és az ellenkező irányba tartó szerelvényre lép fel. Itt a történet egy másik nővel megismétlődik, a gyanútlan áldozat nem sejti, hogy valaki szándékosan dörgölőzik hozzá, majd a férfi a következő megállónál újból leszáll, és egy másik szerelvényen ismét visszafordul. "Oda-vissza utazgatott a megállók között. Vadászott. Végül a nyomozók vetettek véget ennek, és figyelmeztették, majd leszállították a villamosról"- szól a tudósítás.

Pék Veronika szerint ezek a molesztálók általában utoljára szállnak fel a járműre, és az első két ajtó közelében helyezkednek el, mert ott a legnagyobb a tömeg, így ha valaki kérdőre vonja őket, akkor a tömegre fogják.

Pék figyelmeztet: ha úgy érezzük, hogy valaki a komfortzónánkon belül van, lépjünk el onnan, vagy szóljunk rá, és ha szükséges, kérjünk segítséget. Azonban ha tovább megy az illető, nyíltan fogdos, vagy előveszi a nemi szervét, azonnal hívjunk rendőrt.

Ha a nyomozók látják, hogy valaki kényelmetlenül érzi magát vagy elhúzódik, azonnal közbeavatkoznak, és figyelmeztetik a zaklatót. Ha pedig bűncselekmény történik, akkor intézkednek is vele szemben. Például akkor, ha az illető egyben tolvaj is, vagy ha kiskorú ellen irányul a cselekmény, illetve ha mutogatja magát.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató