2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Oda Sztankovics veretlensége: Kecskemét – Ferencváros 2-1

A rekordbajnok 16 kudarc nélkül megvívott mérkőzés után kapott ki 100 perces sárdagasztásban. Sorozatban harmadszor nyert pályaválasztóként a KTE az FTC ellen.

Az előző bajnoki kiírás ezüstérmese napsütésben, de alaposan felázott pályán fogadta a címvédőt. A 12. forduló előtt csak a 9. helyen álló, sérülésektől sújtott KTE talán jobban alkalmazkodott a körülményekhez, mint az egy mérkőzéssel a mezőnynél kevesebbet játszva is listavezető fővárosiak. Miközben többször megállt egy-egy tócsában és az egyre sarasabb játéktéren a labda, a hazaiak Pálinkás Gergő 18 méteres, ballábas lövésével megszerezték a vezetést a 18. percben.

Az FTC-védő, Cristian Ramirez a egy felesleges lerántással „ajándékozta” meg a KTE-t: az előrehúzódó Szabó Alex harcolta ki, a válogatottban a tűzkeresztségen a csehek ellen átesett Horváth Krisztofer értékesítette a büntetőt a 33. percben. 

A 68. percben Owusu harcolt ki büntetőt, Sztankovics utasítására Lisztes állt a labda mögé, és – bár Varga Bence jó irányba vetődött – pontosan helyezett a jobb alsó sarokba, 1-2.

A 18 éves ferencvárosi támadó a 8. bajnokiján a 4. gólját lőtte a 2023-2024-es szezonban.

A hajrára Tokmac is érkezett a vendégcsapatba, visszazártak, de veszélyesen kontráztak a kecskemétiek. A 10 perces ráadásban nagyon beszorította hősiesen harcoló ellenfelét Dejan Sztankovics együttese, az egyenlítést azonban nem tudta kicsikarni. A Ferencváros hazai- és nemzetközi szinten 16 veretlenül megvívott mérkőzés után veszített, a szerb edzővel először. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató