2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

„Salvini, pusztulnod kell” – kiabálták palesztinpárti tüntetők (Videó)

A hétvégén is folytatódtak a palesztinpárti megmozdulások Olaszországban. A közép-keleti konfliktus tovább korbácsolja a kedélyeket Itáliában.

Kettős megmozdulásra került sor Milánóban. Az észak-olaszországi nagyváros egyik negyedében a Palesztina szabadságát követelők közel négyezren vonultak fel. Ugyanazon a délutánon a város másik felében a Liga kormánypárt politikusai Izrael mellett, a nyugati értékek védelmében demonstráltak. A kettős tüntetés rendkívüli biztonsági készültséget vett igénybe. Milánó utcáira több száz készenléti rendőrt vezényeltek, mivel nagy volt a veszélye, hogy a két tábor militánsai összecsapnak egymással.

Matteo Salvini kormányfő-helyettes, a Liga párt vezetője a nyugati értékek védelmében szólította a terekre nemcsak a pártszimpatizánsokat, hanem minden olyan jó szándékú embert, akinek fontos a nyugati civilizáció megőrzése.

A Liga főtitkára egyben a béke, a szabadságjogok és a nők védelmében is felszólalt a megmozduláson. Növekszik Itáliában a zsidó lakosság elleni gyűlölet, a közel-keleti konfliktus felerősítette az antiszemita hangokat

– hangoztatták a Liga politikusai.

A jobboldali pártok szerint aggasztóan növekszik Olaszországban a Palesztina szabadságát követelő megmozdulások száma, éppen ezért hangsúlyozni kell az Izrael melletti kiállást, szolidaritást. A Liga rendezvényén részt vett öt miniszter, valamint olyan települések polgármesterei is felszólaltak, ahol kimagasló az iszlám lakosság száma. Egyre erőteljesebb iszlámosodási folyamatok kezdődtek el az elmúlt években Itáliában – mondták el az északi városok vezetői. Annamaria Cisint, Monfalcone polgármestere arról számolt be, hogy népességcsere zajlik Itáliában.

A helyi mecset imámja kategorikusan kijelentette, nem az integráció a céljuk, hanem az európai lakosság helyettesítése.

A jobboldali politikus úgy fogalmazott, az európai országoknak közösen kell megvívniuk az előttük álló civilizációs harcot, hogy demokráciát és békét biztosítsanak a jövő nemzedékeknek. Éppen ezért elérkezett az ideje, hogy az európai országok határozottan kiálljanak a nyugati értékek védelmében. Ha ez nem történik meg, akkor rövid időn belül más kultúrák és vallások veszik át az irányítást a kontinensen.

Egy milánói tömbház falára fekete festékkel a gyűlölködők azt írták: „Salvini, pusztulnod kell.” Az iparosok szövetségének székháza előtt ruhákat égettek, könnygázbombával zavarták a rendfenntartó erők munkatársainak szolgálatát. A bevándorlókból és szélsőbaloldali csoportokból álló tüntetők zsidóellenes kijelentéseket kiabáltak. Azt állították, hogy Giorgia Meloni olasz miniszterelnök bűnrészes a palesztinok meggyilkolásában. Azt skandálták, Izrael fasiszta és terrorista állam, a harcok beszüntetését és Palesztina szabadságát követelték.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató