2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Zelenszkij Kijevbe hívta Donald Trumpot

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök arra szólította az Egyesült Államokat, hogy nyújtson több támogatást az Oroszországgal szembeni fellépéshez, és meghívta Donald Trump volt amerikai elnököt, hogy a saját szemével láthassa a konfliktus mértékét – írja a Reuters.

Zelenszkij szerint az amerikai katonák könnyen egy szélesebb európai konfliktusban találhatják magukat Oroszországgal, ha Washington nem terjeszti ki a támogatását.

Ha Oroszország már mindannyiunkkal végzett, akkor NATO-országokat fog megtámadni, és önök a fiaikat és lányaikat fogják elküldeni

– idézi a hírügynökség Zelenszkij elnököt az NBC Meet the Press című műsorának adott vasárnapi interjújából, amelynek az átiratát szemlézték.

A vasárnap sugárzott interjúban Zelenszkij meghívta a republikánus Donald Trump volt amerikai elnököt, hogy látogasson el Ukrajnába, és nézze meg a Vlagyimir Putyin orosz elnök által 2022 februárjában indított háború következményeit.

Donald Trump 2024-ben újraválasztásra pályázik, és pártja vezető jelöltje az elnöki posztra. A volt amerikai elnök élesen bírálta a Kijevnek nyújtott amerikai támogatást, és közölte: újraválasztása esetén huszonnégy órán belül véget vetne a háborúnak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató