2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Több tucat követ tett játékból a sínekre három fiatal Mezőnyárádnál

Több tucat követ tett a Budapest és Nyíregyháza között közlekedő vonatok elé a sínekre három fiatal, Mezőnyárád és Csincse között egy vasúti átjáróban.

Mivel a három elkövető közül kettő gyerekkorú, és nem büntethető, ezért a Miskolci Járási Ügyészség csak a fiatalkorú elkövetőt állítja bíróság elé. A legidősebb fiatal később ellopott egy 50 ezer forint értékű akkumulátort is egy traktorból, ezért a közlekedés biztonsága elleni bűntett mellett lopásért is felelnie kell.

Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője az esettel kapcsolatos megkeresésünkre azt mondta, hogy

a fiatalkorú vádlott beismerte a bűnösségét, és azt mondta, hogy játékból tették a köveket a sínekre, és nem gondolták, hogy ebből baj lehet.

A vádirat szerint a fiatalok körülbelül húsz darab vasúti töltésből származó követ tettek a sínpárra. A vonalszakaszon két járműszerelvény haladt át, az egyik 80 km/h óra, a másik 100 km/h sebességgel. Ezt végig is nézték a szórakozni vágyó fiatalok.

Személyi sérüléssel és anyagi kárral járó baleset nem következett be, ugyanakkor a kövek a kerekek futófelületét károsíthatják, repedések alakulhatnak ki, amelyek a keréktárcsa súlyosabb rongálódásához, robbanásához vezethetnek. A fiatalkorú ezzel a tettével a két vasúti szerelvényben utazó személyek életét, testi épségét veszélynek tette ki.

Az ügyészség közérdekű munka büntetést kért a fiatalra.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató