2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

Bemutatták a bíróságon a 2020-as Deák téri halálos késelés videóját

Két, fiatalokból álló, bulizó társaság verekedett össze 2020 májusában a budapesti Deák téren, aminek kettős halálos késelés lett a vége.

A térfigyelő kamera felvételeit kedden bemutatták a bíróságon. A Blikk beszámolója szerint az előkészítő ülésen tavaly márciusban 23 év 10 hónap fegyházbüntetést ajánlott az ügyészség a gyanúsítottnak, aki ezt nem fogadta el.

Az éppen a tizennyolcadik születésnapját ünneplő, egyre agresszívabbá váló Cs. Krisztián a dulakodás közben kést vett elő, és előbb egy 16 éves, majd egy 20 éves férfit késelt halálra.

Mindkét áldozatot mellkason szúrta, előbbit többször is, akinek a halála akkor is bekövetkezett volna, ha nem rúgják fejbe a földön fekve, de ezt a vádlott barátja ötször is megtette, ezért ő is a börtönből ment a tárgyalásra.

Az idősebb, 20 éves fiatalt lendületből szúrta meg az utca közepén, aki a szúrás után elterült. A tettes ezek után elmenekült, a kést egy kocsi alá dobta, de kevéssel a gyilkosság után elfogták. Ítéletre jövő februárban számíthatnak a vádlottak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató