2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Bősz Anett: a kormányoldalon a propaganda, az erőfitogtatás és a kirekesztés maradt

Bősz Anett, a DK kultúráért is felelős szivárványos főpolgármester-helyettese Facebook-oldalán reagált L. Simon László menesztésére a Magyar Nemzeti Múzeum éléről.



A gyurcsányista politikus szerint „L. Simon László menesztése a NER sötétedésének egy újabb mélysége.” Bősz azt írja, a menesztés üzenet „minden ellenszegülőnek”, azoknak is, akik ugyan egyszerre lépnek a hatalommal, de van külön véleményük.

A DK-s politikus úgy látja, az L.Simont menesztő miniszter Csák János „nem tett mást a kirúgással, mint hogy megüzente: itt egy percre sincs "félrelépés".

Bősz szerint nem számít a nemzetközi botrány, ami „egy könyvdaráló újfasiszta politikus” kezdeményezésére történt – utal a Mi hazánkos Dúró Dórára, aki elsőként támadta L. Simont, amiért az általa vezetett múzeumban egy olyan fotókiállítás is helyet kapott, melyen homoszexuális emberekről készült fotók is megtekinthetők.

Bősz azt írja, a kormányoldalon a propaganda, az erőfitogtatás és a kirekesztés maradt, „aki pedig nem lép egyszerre, estére pozíció nélkül találja magát”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató