2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Késsel és piszkavassal fenyegette a rendőröket a borsodi férfi – nem volt jó ötlet

Zavarodott volt, kalapáccsal ütlegelte a szomszéd bejárati ajtaját.

Az ügyészség közleménye szerint 2023. november 5-én hajnalban a hatvanas éveiben járó férfi borsodi otthonában zavart állapotba került és egy kést magához véve átment a szomszédba, ahol kalapáccsal ütni kezdte a bejárati ajtót. A lakók telefonon értesítették a férfi testvérét, aki a segélyhívón bejelentést tett. A helyszínre érkező rendőrök erősítést kértek, majd bementek a családi ház udvarára, ahol meglátták a teraszon álló férfit késsel és kalapáccsal a kezében.

A férfi a rendőri felszólításokra nem reagált, majd a törmelékkel borított házában kalapáccsal elkezdte leverni a lambériát, amelyre valamilyen folyadékot is locsolt.

Az elkövető az eszközök eldobására őt többször felszólító rendőröket egy alkalommal vízzel leöntötte, amelyet követően a rendőrök háromszor is könnyfakasztó gázt alkalmaztak, azonban ezzel sem tudták elérni, hogy a férfi a –  gázpalackkal rendelkező – ingatlanából kijöjjön, és a kezében lévő 18, illetve 10 cm pengehosszúságú késeket, valamint a 40 cm hosszúságú piszkavasat és kalapácsot tegye le.

Fél óra elteltével aztán váratlanul kijött a házból és a két kést a hegyével előre, valamint a piszkavasat és egy kalapácsot a kezében tartva megindult a rendőrök felé.

Az edelényi rendőrök a fenyegetőző férfival szemben végig szakszerűen és arányosan jártak el, egyikük többszöri előzetes felhívást követően szolgálati fegyverével egy alkalommal figyelmeztető lövést adott le a levegőbe, de mivel az elkövető tovább haladt felé, a tőle 3 méterre lévő  férfira célzott lövést adott el. A férfi magatartását a lábát ért találat sem törte meg, folyamatosan közeledett a hivatalos személy felé, aki a késeket tartó kezére adott le két újabb lövést, amelynek hatására az eszközök a földre hullottak.

A férfit lőtt sebei ellenére csak testi kényszer kifejtésével lehetett megbilincselni.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató