2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Marco Rossi tanácstalan, akkora a baj, hogy a sérült Sallaira is szükség lehet

Keretet hirdetett a szövetségi kapitány.

Számos hiányzót kell pótolnia a magyar labdarúgó-válogatott szakvezetőjének, aki többek között Willi Orbánra, Fiola Attilára, Sallai Rolandra és Varga Barnabásra sem számíthat sérülés miatt az utolsó két Európa-bajnoki selejtező-mérkőzésen. Marco Rossi korábban jelezte, a bolgárok elleni idegenbeli és a montenegróiakkal szembeni hazai találkozóra olyanokat is behívhat, akik eddig nem kaptak lehetőséget, tapasztalatlanok nemzetközi szinten. Ehhez képest mindössze Balogh Botond, Szuhodovszki Soma és a visszatérő Németh András került be a keretbe, amelyben azért van egy nagy meglepetés.

„Sokkal bonyolultabbnak tűnt a helyzet, de szerencsére stabilizálódott a helyzet az utóbbi napokban, így alig van változás a szeptemberihez képest. Nyilván vannak nagy hiányzóink, mint Willi Orbán és Varga Barnabás, de például 

Sallai Roland velünk lesz, hétfőtől figyeljük az állapotát. 

Nem fogunk kockáztatni, de ha rendbe jön, számítanánk rá a mérkőzéseken” – indokolta a választását a szövetségi kapitány.

Mint ismert, hétfőn bejelentették, hogy nézők nélkül, új helyszínen és időpontban rendezik meg a Bulgária – Magyarország mérkőzést. A szurkolók és az egy ponttal biztos Eb-résztvevő csapatot is hátrányosan érinti a döntés, amelynek hátteréről, hatásairól beszélt Telikben az olasz-magyar szakember.

„Kétségtelenül a mi szurkolóink hiánya lesz erősebben érezhető. Ha ott lettek volna, akkor a mi szurkolóink nyomását nehezen viselték volna a hazai játékosok. Részemről ez óriási keserűség, hogy nem számíthatunk rájuk. Tudom, hogy a szövetség mindent megtesz a kárpótlásukért, hiszen 

nagyon sokat áldoznak a szurkolók, akik tiszteletet érdemelnek. 

Tanácstalan vagyok, hogy az UEFA és a bolgár szövetség elfogadta ezt a zsarolást, gerillaharcot. Látjuk, mi történik a nagyvilágban és hová vezet az erőszak. Nem lett volna szabad a sportban, a labdarúgásban ilyennek megtörténnie” – mondta Marco Rossi.

A 25 tagú keret:

Kapusok: Gulácsi Péter (RB Leipzig), Demjén Patrik (MTK), Dibusz Dénes (Ferencváros), Szappanos Péter (Paks)
Hátvédek: Bolla Bendegúz (Servette), Botka Endre (Ferencváros), Lang Ádám (Omonia), Mocsi Attila (Caykur Rizespor), Kerkez Milos (Bournemouth), Nagy Zsolt (Puskás Akadémia), Szalai Attila (Hoffenheim), Szalai Gábor (Kecskemét), Loic Nego (Le Havre), Balogh Botond (Parma)
Középpályások: Kalmár Zsolt (Fehérvár), Kata Mihály (MTK),  Nagy Ádám (Pisa), Callum Styles (Barnsley), Szuhodovszki Soma (Kecskemét)
Támadók: Ádám Martin (Ulszan Hyundai), Csoboth Kevin (Újpest), Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Horváth Krisztofer (Kecskemét), Szoboszlai Dominik (Liverpool), Németh András (Hamburg), Sallai Roland (Frieburg)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató