2024. február 21. - Eleonóra
EUR : 389.04
USD : 360.29
Időjárás ikon

Skóciában egy 78 éves veteránt vertek meg a palesztinbarát aktivisták, miközben pipacsot árult

Egy palesztinbarát tüntetésen megtámadott pipacsárus veterán azt mondta, hogy a tüntetők megütötték és megrugdosták.Jim Hendersont, aki a hadseregben szolgált Észak-Írországban, az edinburgh-i Waverley pályaudvaron lévő standjánál támadták meg.

A közösségi médiában megosztott felvételeken látható, amint a 78 éves férfi - jellegzetes piros sapkájában - megpróbál elmenekülni. A támadás azonban csak akkor ért véget, amikor a vasúti személyzet kiszorította a tüntetőket.

Mintegy 1200-an érkeztek az állomásra, hogy a gázai izraeli támadások ellen tiltakozzanak.

A Scotland Yard főnökei a szombati fegyverszüneti napra tervezett tüntetés lefújására szólítottak fel, mivel attól tartanak, hogy az erőszakra törekvő csoportok összecsapnak az ellentüntetőkkel, és káoszt okoznak a főváros központjában.

Úgy tűnik azonban, hogy a Palesztinai Szolidaritási Kampány és más szervezetek által bejelentett demonstrációt megtartják - ezzel öt egymást követő hétvégén is akciót tartanak.

Rishi Sunak szóvivője a következőket mondta: "Ilyen jellegű tüntetéseket a Fegyverszüneti Napra és annak környékére tervezni provokatív és tiszteletlen."

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató