2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Az ukrán gabonáról is lesz kérdés a nemzeti konzultációban

A nemzeti konzultációban a magyarok lehetőséget kapnak arra, hogy minden, Magyarországot érintő, politikailag vitás kérdésben kifejezzék álláspontjukat; így van ez az ukrán gabona ügyében is – mondta az MTI-hez eljuttatott videonyilatkozatában pénteken a Fidesz országgyűlési frakcióvezető-helyettese.


 
Zsigó Róbert felidézte, hogy az orosz-ukrán háború kitörése után Ukrajnának a nyugati szomszédjai lehetőséget adtak arra, hogy az ukrán gabona eljuthasson a világ szegényebb régióiba. Ahelyett azonban, hogy ez történt volna, a génmódosított és az Európai Unióból kitiltott vegyszerekkel kezelt ukrán gabona a kelet-európai országok piacait árasztotta el, ezzel gazdasági és egészségügyi problémákat okozva.

„Brüsszel persze ebben a kérdésben sem kérte ki az európai állampolgárok véleményét, sőt, a mai napig ragaszkodik hozzá, hogy folytatódjon ez az európai élelmezésre és mezőgazdaságra veszélyes folyamat”

– tette hozzá a képviselő. Hangsúlyozta: a Fidesz-KDNP-kormány azonban kikéri a magyarok véleményét ebben a vitás kérdésben. Arra kérnek mindenkit, éljen a lehetőséggel, és mondja el a véleményét Brüsszelnek az ukrán gabona ügyében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató