2023. december 10. - Judit
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Olasz szocialista képviselő: Továbbra is nyomást kell gyakorolnunk a Bizottságra, hogy ne adjon pénzt Magyarországnak

Elisabetta Gualmini „elszólta” magát az Európai Parlamentben.

Az EP szocialista frakciója nemrég kezdeményezte, hogy a héten lezajlott mini plenáris ülés napirendjére kerüljön fel a magyar vita a keddi CONT-BUDG ülésen elhangzottakra hivatkozva. 

A frakciók informálisan jelezték, hogy nem támogatják a kérdést az ülés napirendjére felvenni, ezért a szocialisták visszavonták a kezdeményezést. Ugyanakkor informálisan jelezték, hogy a november 20-a és 23-a között megvalósuló plenáris ülésen a fenti kérdés már téma lesz, melyhez megkapják a frakciók támogatását is – derült ki az Európai Parlament oldaláról. 

További nyomásgyakorlásra szólított fel a képviselő

Ennek kapcsán szólalt fel Elisabetta Gualmini, az S&D tagja, aki mint fogalmazott, „tekintettel Hahn biztos úr BUDG és CONT bizottságokban tett nyilatkozataira, az S&D képviselőcsoport nevében szeretném visszavonni a »jogállamiságot és az igazságszolgáltatás függetlenségét fenyegető folyamatos veszélyről, valamint a magyarországi uniós finanszírozás feltételeinek nem teljesítéséről« szóló vitára irányuló kérelmünket”.

Gualmini ezután azzal folytatta, hogy „a közelmúltbeli médiajelentésekre tekintettel hangsúlyozni szeretnénk, hogy továbbra is ébernek kell maradnunk, és 

továbbra is nyomást kell gyakorolnunk az Európai Bizottságra, hogy ne adjon ki semmilyen forrást Magyarországnak, 

ezért a novemberi II. plenáris ülésre ismét kérni fogjuk ezt a vitát” – hangoztatta a szocialista képviselő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató