2023. december 06. - Miklós
EUR : 379.35
USD : 350.21
Időjárás ikon

Borul a moslék Erzsébeten: Külön indít jelöltet a DK

Fekete Katalin helyi önkormányzati képviselő lesz a Demokratikus Koalíció polgármester-jelöltje Pesterzsébeten – olvasható az ellenzéki párt vasárnapi közleményében.

A gazdasági-menedzser szakmérnökként végzett, három fiúgyermeket nevelő Fekete Katalin 2014 óta pesterzsébeti önkormányzati képviselő és az önkormányzat Oktatási, Kulturális, Ifjúsági és Informatikai Bizottságának elnöke, valamint a Demokratikus Koalíció XX. kerületi szervezetének elnöke.

A Demokratikus Koalíció szerint Fekete Katalin olyan polgármester lesz, aki sikeresen képviselheti Pesterzsébet érdekeit a Fővárosi Közgyűlésben és újra felteheti Budapest térképére a kerületet. „Tapasztalt önkormányzati politikusként Fekete Katalin végre megoldást találhat a pesterzsébetieket érintő legfontosabb problémákra:

fel fogja számolni az illegális hulladéklerakást, a közlekedési gondokat és megállítja a közbiztonság romlását.

Fekete Katalin olyan szociáldemokrata polgármester lesz, aki óvni és segíteni fogja a védelemre szorulókat, a Pesterzsébeten élő gyermekes családokat és az időseket, a kertvárosban és a panellakásokban élőket egyaránt.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy a kerület regnáló vezetője újraindul-e a tisztségért jövő júniusban. Amennyiben Szabados Ákos ismét ringbe száll, akkor a DK jelöltjének egy 25 éve regnáló politikust kellene legyőznie. Szabados Ákost a szocialisták egyik erős embereként tartották számon, először 1998-ban választották meg polgármesterré, és azóta mindig újrázni tudott. 2019-ben kilépett az MSZP-ből, és független jelöltként – a Fidesz támogatásával – nyerte el újra a pesterzsébeti választók bizalmát.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató