2023. december 09. - Natália
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Ötvenmillió forintos támogatást kapott egy betegtől a debreceni klinika

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betege ötvenmillió forintot adományozott az intézmény alapítványának. A páciens így fejezte ki háláját a magas színvonalú gyógyító munkáért.

A Szívkatéterezés Fejlesztéséért Alapítvány számlájára még tavaly érkezett meg a rekordösszegű, ötvenmillió forintos támogatás a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika egyik betegétől.

A beteg a felajánlással köszönetét fejezte ki a klinika szakembereinek eredményes gyógyító munkájukért, a színvonalas ellátásért.

A klinika a pénzből betegőrző monitorokat, a katéteres koszorúér-beavatkozásokhoz szükséges korszerű eszközt vásárolt, valamint beszerzett egy, a röntgen és a szívultrahangos készülék együttműködését segítő szoftvert, amellyel minden korábbinál pontosabban láthatók a szív szerkezeti elemei a katéteres beavatkozások során – közölte az unideb.hu.

Fantasztikus érzés volt, el sem akartam hinni, amikor értesültem az ötvenmillió forintos támogatásról. Az utóbbi időben egyre gyakoribb, hogy betegeink, miután távoztak a klinikáról, felhívnak, elmondják, hogy mennyire elégedettek voltak az ellátással, beleértve a szakmai, gyógyító munkát, az orvosok és a szakdolgozók emberségét, empátiáját. Többen közülük felajánlják, hogy anyagi lehetőségük függvényében támogatnák az alapítványt akár 100 ezer forintos nagyságrendben, de az 50 millió forint példátlanul magas összeg. Számunkra az a legfontosabb, hogy a betegek elégedetten és gyógyultan, de mindenképpen jobb egészségi állapotban térjenek haza a klinikáról.

Természetesen örömmel vesszük az alapítványnak nyújtott támogatást, amit – összhangban az alapító oklevélben lefektetett célokkal – mindig a debreceni szívbetegellátás jobbá tételére, fejlesztésére használunk fel

– mondta Csanádi Zoltán professzor, a Kardiológiai és Szívsebészeti Klinika igazgatója. 

Az ötvenmillió forintos felajánlásból vettek egy monitorrendszert az intenzív osztályra, ami a betegek biztonságát, állapotuk folyamatos ellenőrzését szolgálja. A szívkatéteres laborba is beszereztek egy új eszközt, egy rotablátort, amely eredményesebbé teheti a súlyos meszes koszorúér-szűkületek katéteres kezelését.

Emellett a kialakítás alatt álló hibrid laboratóriumba kerülő ultrahangkészülék szoftveres és hardveres frissítését is megrendelték. Ennek révén a röntgen és az ily módon felújított csúcstechnológiás szívultrahang olyan fúziós képalkotást biztosít, amely megkönnyíti és biztonságosabbá teszi a beavatkozások elvégzését – ismertette a klinikaigazgató.

(unideb.hu)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató