2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Földi László: Az arab világ évtizedekkel ezelőtt elkezdte elfoglalni Európát

Az iszlám gondolkodás nem tolerálja a korábbi rendszereket, legyen szó vallásról vagy kultúráról – hangsúlyozta a biztonságpolitikai szakértő.

Az „olajdollárnak” nevezett erőtér jelenti az arab világ gazdasági erejét. Ami most megfigyelhető, az nem csupán egy vízió vagy egy összeesküvés-elmélet, hanem egy évtizedekkel ezelőtt racionálisan kidolgozott és elindított folyamat – hangsúlyozta Földi László, biztonságpolitikai szakértő a Bayer show-ban.

Az Információs Hivatal műveleti igazgatója rámutatott, hogy az iszlám gondolkodás nem tolerálja a korábbi rendszereket, legyen szó vallásról vagy kultúráról; azok elfoglalását tűzi ki célul.

A probléma nem újkeletű

A szakértő szerint az európai értékrend óriási veszélyben lenne, ha a muszlim világ kultúrája tovább terjedne az öreg kontinensen. Véleménye szerint „az az elképzelés, hogy a közel-keleti olajvidéken egyre rosszabb lesz a klíma, ez látható, esetleg még az olaj is elfogy abban a formában, vagy a gáz, ami eddig volt, tehát nekik élettér kell. És ez az élettér-elfoglalás elindult. De ez csöndben történt, láthatatlan módon, vagy minimálisan látható módon, és nem erőszakkal, hanem idehozták a pénzt például, fölvásároltak részvényeket, fölvásároltak ingatlanokat, sportcsapatokat, sportegyesületeket. Tehát ingatlan szinten gyakorlatilag Európa nagy részét gyakorlatilag megvették”.

Európa vezetőinek most már mindent félre kell tenni abban a logikában, hogy itt miért is történt a migráció, miért is történik a befogadás, mert az életünkről van szó”

– tette hozzá Földi László.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató