2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon22°13°

Merkel palesztin menekültje: „A folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz!”

Bild: "Merkel menekültje" betiltott Izrael-ellenes szlogennel közölt bejegyzést az Instagramon.

Az Angela Merkel kormánya idején a migrációs politika szimbólumaként befogadott palesztin lány, a ma már 23 éves Reem Sahwil egy betiltott palesztinbarát jelmondatot osztott meg a közösségi médiában - számolt be a Bild.

2015-ben Sahwil palesztin diáklány élő adásban sírt az Angela Merkel német kancellárral való találkozó során. Mutti korábban őszintén elismerte neki, hogy Németország nem tud minden palesztint befogadni a libanoni menekülttáborokban. Az eset után a lányt "Merkel menekültjének" nevezték el, a közösségi oldalak és számos médium felszólította a német kormányt, hogy hosszabbítsa meg a lány családjának engedélyét a németországi tartózkodásra. Sahwil gyakori vendége lett a német talkshow-knak, és még könyvet is írt.

A Bild értesülése szerint Sahwil a

"folyótól a tengerig, Palesztina szabad lesz"

palesztinbarát szlogent osztotta meg Instagramján a jelenlegi palesztin-izraeli konfliktus hátterében. Ez az álláspont a Gázai övezet egyesítését jelenti Palesztinával a Földközi-tenger és a Jordán folyó közötti, a mai Izraelhez tartozó területek elfoglalásával.

Jelenleg Sahwil oldala le van zárva, nem tudni, hogy jogi szempontból értékelik-e majd ezt a publikációt. Korábban a Städtischen Anzeiger arról számolt be, hogy Sahwil 2023 februárjában kapja meg a német állampolgárságot.

Korábban a német média a bajor ügyészségre hivatkozva arról számolt be, hogy a "folyótól a tengerig Palesztina szabad lesz" palesztinbarát szlogen bűncselekménynek minősül, és egy olyan cikkely alá tartozik, amely korábban a náci jelszavakra vonatkozott. A palesztin-izraeli konfliktus kezdete óta a német belügyminisztérium megtiltotta, hogy ezt a jelszót palesztinbarát tüntetéseken kiabálják.

November 2-án a német belügyminisztérium megtiltotta a palesztin Hamász mozgalom és a palesztinbarát tüntetéseket tartó Samidoun nevű szervezet működését az országban.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató