2023. december 11. - Árpád
EUR : 382.59
USD : 355.01
Időjárás ikon

Izraeli védelmi miniszter: A Hamász elvesztette az ellenőrzést Gáza felett

Joáv Galant izraeli védelmi miniszter hétfő este bejelentette, hogy a Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett.

"A Hamász elvesztette az irányítást Gáza felett, a terroristák délre szöknek, a civilek kifosztják a Hamász bázisait, nem bíznak már a rendszerben"

- állította Galant.

A Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet közzé tette az egyik izraeli katonai kommandó katonáinak fényképét, akik izraeli zászlóval a Hamász központi tanácsának épületében állnak.

"Erőink előrehaladnak, tervszerűen végzik feladataikat, ahogy növeljük a nyomást, látjuk az eredményét, minden nap újabb Hamász-parancsnokokat, s több tucat, néha több száz terroristát iktatunk ki. A hadsereg elér Gázaváros központjába, és megfontolásai alapján szerint cselekszik" - mondta a védelmi miniszter.

"Az elmúlt napokban fokoztuk azon tevékenységünket az alagutak ellen, amely kikényszeríti a terroristákat a járatokból. És ott vagy elesnek, vagy feltétel nélkül megadják magukat, nincs harmadik lehetőség" - tette hozzá.

"Feladataink elvégzésén dolgozunk, nincsenek időkorlátaink, céljaink vannak. El fogjuk érni céljainkat, ennek élén a Hamász elleni teljes győzelmet, és az elraboltak hazatérését"- zárta szavait az izraeli médiában nyilvánosságra hozott videofelvételen.

Néhány perccel a védelmi miniszter beszéde után péntek óta először ismét rakétákkal lőtték a Gázai övezet környéke mellett az ország középső vidékét, benne Tel-Avivot és környékét is.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató