2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

Grúz férfiak törtek be családi házakba Algyőn, Sándorfalván és Ásotthalmon

A szegedi rendőrök elfogtak két grúz férfit, akik a gyanú szerint több lakásbetörést követtek el az egész ország területén – közölte a rendőrség csütörtökön.
 
Mint kiemelték, a rendőrségre 2023. november 14-én délután érkezett bejelentés, hogy Algyőn ismeretlenek betörtek egy családi házba, ahonnan pénzt és ékszereket loptak el. A nyomozók azonnal adatgyűjtésbe kezdtek és feltűnt nekik egy gyanús autó, ami többször megfordult a településen a betörést megelőzően.

AZ ORSZÁG TÖBB VÁROSÁBAN IS KÖVETTEK EL HASONLÓ BŰNCSELEKMÉNYEKET

A közlemény szerint még aznap délután újabb hívás érkezett Sándorfalváról, másnap pedig Ásotthalomról, ahol a sértettek szintén betörésről tettek bejelentést. A rendőrök időközben azonosították a betörők által használt járművet, valamint az is kiderült, hogy a páros feltételezhetően az ország több városában követett el hasonló bűncselekményeket.

CSAKNEM 5 MILLIÓ FORINT KÁRT OKOZTAK

A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai 2023. november 16-án megállapították a férfiak személyazonosságát, valamint tartózkodási helyüket. A detektívek a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályával együttműködve egy fővárosi bevásárlóközpont parkolójában elfogták őket. A grúz állampolgár férfiak Csongrád-Csanád vármegyében csaknem 5 millió forint kárt okoztak az áldozatoknak. Lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás ellenük. A feltételezett elkövetőket a nyomozók őrizetbe vették és kezdeményezték letartóztatásukat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató