2023. december 08. -
EUR : 380.77
USD : 353.22
Időjárás ikon

Kiengedik a börtönből Schadl Györgyöt

A végrehajtói kar korrupcióval vádolt volt elnökét két éve fogták el a repülőtéren, majd letartóztatták. Börtönből házi őrizetbe kerül. Az ügyészség tudomásul vette a döntést - írja a 24.hu.

Megszünteti a Fővárosi Törvényszék a korrupcióval vádolt Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar volt elnökének letartóztatását – derült ki a Fővárosi Törvényszéken zajló büntetőper csütörtöki tárgyalásán.

 A volt végrehajtói elnök a bíróság döntése értelmében házi őrizetbe kerül, az ügyészség tudomásul vette a döntést. Schadl Györggyel együtt a büntetőper harmadrendű vádlottja is bűnügyi felügyelet alá kerül.

Schadlt és feleségét 2021. november 5-én fogták el a ferihegyi repülőtér prémium parkolójához vezető úton. A rendőrök több millió forintot és két diplomata útlevelet foglaltak le tőlük. 

Az ügyészség mindként vádlott esetében kérte az indítványok elutasítását. Az eljáró ügyész többek közt arról beszélt, a szökés és elrejtőzés veszélye, valamint a bizonyítás meghiúsításának veszélye továbbra is fennáll, és Schadl közvetlen munkatársainak meghallgatása még csak ezután következik – tette hozzá. Ezt elutasította a bíróság.

Schadl György azt mondta, nem áll szándékában elszökni, szerinte, ha valakinek érdeke az eljáráson végig részt venni, az éppen ő. Sem a kollégáit, sem más tanúkat nem kíván befolyásolni. A bíróság méltányos eljárását kérte.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató