2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Novák Előd: a kormány mégis kezdeményezi az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását

Pintér Sándor ígéretet tett Novák Elődnek, hogy kezdeményezik az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását az EU-ban. A belügyminiszter által kért jogi indokolást a Mi Hazánk képviselője ma megküldte.

A miniszter parlamenti meghallgatásán Novák Előd feltette a kérdést:

miért nem támogatja az Antifa terrorszervezetté nyilvánítását a kormány?

Rávilágított: a szélsőbaloldalhoz köthető szervezet tagjai a lakosság megfélemlítése érdekében Európa-szerte és most már Magyarországon is szervezetten erőszakos bűncselekményeket követnek el ártatlan emberekkel szemben, akiket találomra bántalmaznak az utcán brutálisan. Az Antifa lényege pont az, hogy ők határozzák meg, ki, mi a "náci", és folyamatos offenzívát folytatnak a valóban náci dolgoktól a mérsékelt konzervatív irány felé haladva, nincs megállás. Nekik Trockijtól jobbra mindenki fasiszta.

Novák Elődnek sikerült rávenni a belügyminisztert a lépésre, hogy javasolja az Európai Tanácsnak az Antifa szervezet felvételét a terrorszervezetek uniós jegyzékére, ami alapján a tagállamok kötelesek intézkedni a szervezet és tagjai pénzeszközeinek befagyasztásáról, és velük szemben közös rendőri erővel lépnek fel.

Az Antifa egyébként anyagi támogatást és harci kiképzést kap a szövetséges Kurdisztáni Munkáspárttól, amit jelenleg is terrorszervezetként tart nyilván az unió az említett jegyzékben.

Magyarországnak nincs külön listája a terrorszervezetekről, az uniós jegyzék az irányadó a magyar jogban. A jegyzéket az Európai Tanács hathavonta felülvizsgálja (tehát aktualizálja) és közzéteszi. A jegyzékbe bármely tagállam javasolhatja egy meghatározott terrorszervezet felvételét, de csak valamelyik igazságügyi szerve által hozott határozat alapján. Ez utóbbi lehet nyomozás elrendelése, bírósági ítélet stb. A 2023. februárban elrendelt nyomozás tehát jogalapot szolgáltat a lépésre.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató