2024. március 02. - Lujza
EUR : 393.75
USD : 364.04
Időjárás ikon11°

Óriási tisztelet! Marco Rossi megmarta azokat a "magyarokat", akik a válogatott ellen szurkolnak

Annyira stresszes és feszültséggel teli volt a mérkőzés, hogy nehezen tudta élvezni a pillanatot Marco Rossi.

Mint ismert, a magyar labdarúgó-válogatott kijutott a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra, mivel Bulgária vendégeként 2-2-es döntetlent játszott csütörtökön a zárt kapus szófiai selejtezőmérkőzésen.

Együttesünk a 97. percben egy öngól segítségével egyenlített és gyűjtötte be a kijutáshoz szükséges egy pontot. Marco Rossi szövetségi kapitány így értékelte a látottakat az M4 Sporton.

– Nem emlékszem, hány hatalmas gólhelyzetet alakítottunk ki, de rengeteget elpuskáztunk, mindezen hibákat, vagy védéseket követően elkezdtünk küzdeni, de továbbra is meghiúsították a próbálkozásainkat. Mindent megtettünk, mindent megpróbáltunk, az elejétől a végéig túlbonyolítottuk az életünket, megnehezítettük a dolgunkat, hiszen hülyeséget csináltunk. Gyakorlatilag kettős emberelőnybe kerülhettünk volna, ami végül csak egy maradt, de azt meg kellett volna tartanunk. Nem voltunk annyira okosak, hogy megőrizzük az emberelőnyünket, nem voltunk elég érettek ahhoz, hogy jól olvassuk a mérkőzés alakulását, rengeteg fiatal van a köreinkben, javulnunk kell e tekintetben. Szerencsések voltunk, de csak az utolsó percben. A labdarúgás Istene úgy döntött, hogy megérdemeljük ezt a közvetlen kijutást az Eb-re. Büszke vagyok a fiúkra. Jelenleg nehéz számomra élvezni ezt a pillanatot, mert túl sokat szenvedtem, akárcsak a fiúk, vagy minden magyar, aki szereti a magyar válogatottat, hiszen nem mindenki szereti a magyar válogatottat.

Sok magyar van, aki nálam jóval kevésbé szereti a magyar válogatottat, jó lenne, ha szégyenkeznének.

Ennek ellenére el szeretném mondani, hogy rendkívül hálás vagyok mindenkinek, az összes játékosnak, mert elképesztő erőfeszítést tettek le az asztalra a hibákkal együtt, de ettől függetlenül nem adták fel ma sem, akárcsak a múltban. Hálás vagyok a szövetségnek, az elnöknek, történelmet írt azzal, hogy zsinórban háromszor kijutottunk az Eb-re. Hálás szeretnék lenni a foci Istenéhez, úgy gondolom, hogy együtt nézte a mérkőzést az Aranycsapattal (mondta ezt a szót magyarul a kapitány - a szerk.).

A kispadon azt hittük, a meccsnek gyakorlatilag vége, amikor betaláltuk, irreálisnak tűnt, de ez jellemző ránk. Nem tudunk semmit sem elérni szenvedés nélkül, ma gyakorlatilag a lefújásig szenvedtünk.

Örülök a kijutásnak, hogy ott vagyunk az Eb-n, de az a mód, ahogyan kijutottunk, annyira stresszes és feszültséggel teli volt, hogy nehezen tudom élvezni a pillanatot

– zárta az M4 Sporton a szövetségi kapitány.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató