2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Donáth: "A DK káros és toxikus politikája gátja a kormányváltásnak"

A Momentum EP-képviselője szerint a DK-val az a gond, hogy mindent le akar uralni, és nem hiteles.

Donáth Anna 1,5 órás interjút adott Gulyás Márton Partizán című műsorában.

A párt EP-képviselőjének fő állítása az volt, hogy az ellenzéknek hitelességet, felelősségvállalást és tanulási képességet kell felmutatnia ahhoz, hogy kormányzóképességet tudjon felmutatni. Például akkor is ott kell lenni, amikor baj van, ő például a 2022-es választási kudarc estéjén felment a színpadra Márki-Zay Péter mellé, és az önmagáért beszél, hogy voltak, akik el se mentek az eredményváróra.

Gulyás felhozta, hogy a Závecz Research mérése szerint a Momentum népszerűsége 2019 óta nagyot csökkent, amire Donáth azt mondta, hogy ez csak egy kutatóintézet két száma, de szerinte nem drasztikusan csökkent a támogatottságuk, hanem beragadt, ahogy az összes többi ellenzéki párté is.

A színtisztán pártlistás EP-választás eredménye lesz az egyedüli, ami világosan megmutatja az erőviszonyokat.

Donáth ezután arról beszélt, hogy amikor részt vettek az ellenzéki összefogásban, azt mondták, „akkor először álljunk össze és váltsunk kormányt, hogyha ezt kérik tőlünk, és akkor utána rendet teszünk, a Momentum lesz a garanciája annak, hogy bármit azért ez a szövetség nem fog tudni megtenni”. A Momentum az ellenzéket nem leváltani, hanem megújítani akarja, fundamentálisan változtatni kell, hazugsággal nem lehet a hazugságot leváltani.

Az EP-képviselő így írta le a DK-t:

„Amikor én azt mondom, hogy fel kell lépnünk a hazugság kultúrája ellen, fel kell lépnünk az ellen, ami jelenleg az ellenzéki összefogást megfojtja, és én ezért kezdtem el arról beszélni, hogy

a Demokratikus Koalíciónak ez a mindent leuraló, mindenkit gúzsba kötő, az ellenzéket leuraló politikája, az nemhogy káros és toxikus, hanem gyakorlatilag gátja a kormányváltásnak.

De ez nem azt jelenti, hogy helyben ne lehetnének olyan együttműködések, ahol akár a DK-logó is ott van, lásd Szombathelyen.

Donáth mihamarabb szeretne előválasztást, azt szerinte legkésőbb márciusban le kell folytatni, egy ilyen megmérettetés a kampányban is segítene a jelölteknek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató