2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Kubatov Gábor: Már csak 204 nap van arra, hogy véget vessünk ennek a rémálomnak

Tisztújító kongresszust tart ma a Fidesz. Az eseményen várhatóan újraválasztják a párt élére Orbán Viktort, továbbá a küldöttek szavaznak az alelnökök személyéről is.

A kongresszus zárásaként - várhatóan fél három körül - Orbán Viktor miniszterelnök mond majd beszédet.


A kongresszus első felszólalója Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes volt. A politikus beszédében felidézte: 79 évvel ezelőtt alakult meg Varga László lakásán a KDNP, amely mind a náci, mind a kommunista ideológia ellen felszólalt. A KDNP 1990 óta tagja a nemzeti kormányoknak, és vesz részt az országépítésben.

Mint a politikus rámutatott:

a Fidesz-KDNP Európa legsikeresebb politikai formációja.

Mint Semjén Zsolt fogalmazott: a magyar küldetés „fundamentuma Szent István”, aki úgy lett a keresztény Európa része, hogy „nem lett a német, vagy a bizánci birodalom hűbérese. Ez a mai cél, és folytatjuk Szent István nemzetépítő munkásságát”

– zárta szavait Semjén Zsolt.

Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke közölte: a jövő év nem csak arról szól, hogy hány képviselőnk lesz Brüsszelben vagy Bukaresetben.

Az átrendeződéseknek a magyarok nem lehetnek vesztesei.

Ma azt látjuk, hogy a régióban kettős mérce van Magyarországgal, valamint a Romániában élő magyarokkal szemben is

– jegyezte meg.

2010-es kormányra kerülésünk óta ez a hetedik kongresszus – közölte Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz választmánynak az elnöke a kongresszuson. Mint mondta, nincs olyan, amit ne mondtak volna el egymásnak az elmúlt 14 vagy 35 év alatt.

Kitört az orosz-ukrán háború. Az EU bevezetett több szankciós csomagot, ám a háború nem ért véget. Megalakult az ötödik Orbán-kormány. Az európai parlament megtartotta a sokadik vitát a magyar jogállamiságról, miközben brüsszeli útonállók a pénzünket is elrabolnák. Eközben az Európai Unió két évvel közelebb került önmaga felszámolásához – összegezte a legutóbbi, 2021-es kongresszus óta töténteket Kövér László.

Aggodalomra van okunk, ám csüggedésre nincs

– jegyezte meg.

A házelnök hozzátette: ez nem a Soros Gyuri bácsik és Alexek országa. Ez a mi országunk és meg is fogjuk tartani az unokáink és dédunokáink számára. Ha Isten velünk, akkor kicsoda ellenünk?

Kubatov Gábor, a Fidesz alelnöke beszéde elején Gyurcsány Ferenc DK-vezértől idézett. A politikus szerint Gyurcsány és Karácsony hasonlít egymásra, hiszen mindkettőjük vezetése káoszt mutat. A főváros hitelekből működik, miközben ez a város az ország leggazdagabb települése.

Úgy van csődben Budapest, hogy a város bevételei folyamatosan nőnek

– fogalmazott.

„Geri és Feri a nagy páros” – mondta a politikus, hozzátéve, hogy „persze közben megy a nyavalygás, hogy nincsen pénz, miközben jutalmakra jut bőven” – mutatott rá Kubatov Gábor. A politikus szerint a kormány pénzéből ugyan épült pár dolog a fővárosban, de azok sem működnek.

Már csak 244 nap van arra, hogy véget vessünk ennek a rémálomnak, és nincs Karácsony Gyurcsány nélkül”

– zárta gondolatait a Fidesz alelnöke.

Az előző kongresszus óta lezajlott egy országgyűlési választás, ahol úgy elvertük a baloldalt, mint a jég a határt – húzta alá beszédében Kocsis Máté.

A Fidesz frakcióvezetője elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc emberei folytatták a főváros kirablását, továbbá mindent megtettek Brüsszelben Magyarország ellen.

– Külföldi miliárdosok pénzéből akartak kormányra kerülni. Tagadták, amíg lehetett, de aztán kiderült az igazság. Egy dolgot máig nem tudunk: mit ígértek a dollárokért cserébe? Amit tudunk hogy ők tényleg úgy táncolnak, ahogy Brüsszel és Soros fütyül. Alaptörvényi védelmet kap a magyar szuverenitás védelme, és három évig terjedő szabadságvesztést kap, aki külföldről fogad el kampánytámogatást.

A tét, Magyarország szuverenitása

– fogalmazott a frakcióvezető.

Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője elmondta: a brüsszeli bürokraták fanatikus háborús agitátorokká váltak. – Ebben a helyzetben a dollárbaloldal minden EP képviselője a fegyverszálításokat szorgalmazza és azon vannak, hogy Magyarországot bele rángassák a háborúba – szögezte le.

A migráció kapcsán kiemlte, hogy a dollárbaloldal EP képviselői azért támadják hátba a magyarokat, mert csak mi dönthetjük el, hogy kikkel akarunk együtt élni. Szót ejtett arról is, hogy Brüsszel el akarja töröltetni a magyar gyermekvédelmi törvényt.

A brüsszeli bürokrácia törvénytelenül tartja vissza a Magyarországnak járó uniós forrásokat

– rögzítette Deutsch Tamás.

Hozzátette: a dollárbaloldal azt akarja, hogy a magyarok úgy táncoljanak, ahogy Brüsszelből fütyülnek. Mint mondta, a 2024-es európai parlamenti választáson a jobboldali erők nagy győzelmére van szükség.

Kontrát Károly ismertette, hogy a párt elnökének jelölték Orbán Viktort, míg alelnököknek Gál Kingát, Kósa Lajost, Kubatov Gábort, valamint Németh Szilárdot.

A magyar gazdaság visszatért a növekedési pályára – rögzítette Varga Mihály a kongresszuson elmondott beszédében. A pénzügyminiszter jelezte, hogy az elmúlt években több nemeztközi válságban mérettetett meg a magyar gazdaság. Felidézte, hogy a 2008-as gazdasági válság során a baloldal azonnal az IMF-hez rohant, tovább elvett egy havi bért és nyugdíjat az emberektől.

2010-ben romokat kaptunk, ám utat építettünk a munka világába. Utat találtunk a növekedéshez a gazdasági szerkezet átalakításával.

2019-ben már a legnagyobb növekedést mutattuk be az EU-ban – húzta alá Varga Mihály.

Ismertette, hogy utat építettek az adórendszer átalakításával a gyermekvállaláshoz. Mint mondta, az unióban Magyarország érte el a legnagyobb arányú gazdaságfehérítést, továbbá felépítették a világ legerősebb családtámogatási rendszerét.

Megcsináltuk a járható utat, a katasztrófa turisták az IMF-fel együtt elmentek Magyarországról. Nem szabad letérni az útról – szögezte le Varga Mihály.

Egymillió új munkahely, 3,7 millió helyett 4,7 millió foglalkoztatott, 12 helyett 4 százalékos munkanélküliség, jóformán teljes a foglalkoztatottság” – sorolta a miniszter.

A tárcavezető hozzátette: éppen ezen a héten jelent meg az Európai Bizottság prognózisa, amely azt jelzi, hogy „2025-ben a magyar gazdaság teljesíthet e legjobban ez Európai Unióban.”
„Zárójelben jegyzem meg: gondoljatok bele, milyen szenvedés volt ezt leírni Brüsszelben” – tette hozzá a tárcavezető.

Az új adórendszer kapcsán továbbá elmondta: 55 ezer anyuka élete végéig semmilyen adót nem fizet, hiszen ha legalább négygyermekes anya, nem kell már ilyet fizetnie, de a 30 év alatti anyák adókedvezményét is 12 ezren veszik igénybe. Felépítettük a világ legerősebb családtámogatási rendszerért” – mutatott rá a politikus.

Gál Kinga, a Fidesz európai parlamenti képviselője és a párt egyik alelnöke közölte: az uniós intézményekben zajló folyamatokat látva a marxista gyakorlatok nyugaton találtak táptalajra. Jelezte, hogy az LMBTQ-propaganda és a gender ideológia egyre agresszívabb.

Lényeges, hogy a mi gyermekvédelmi törvényünk kimondja: mások nem dönthetnek gyermekeink neveléséről, kizárólag a szülők. Népszavazással erősítettük meg, hogy ebben a kérdésben nincs kompromisszum

– jegyezte meg Gál Kinga.

Kiemelte, hogy Brüsszel élet- és családellenes politikát folytat, amit nem engedhetünk be az óvodákba és az iskolákba, ezért változásra van szükség. – Összefogásra van szükség a konzervatív erők között – szögezte le az EP képviselő.

„Magyarország ma sokak számára a béke szigete, és megbízható szövetséges. A 2024-es Ep-választáson pedig „szükség van minden egyes szavazatra Európa-szerte és itthon, Magyarországon. Júniusban mindegyikünknek ott kell lenni! Hajrá, Magyarország, hajrá, Fidesz!” – zárta beszédét.

Nagy István agrárminiszter elmondta, hogy nincs magyar jövő a magyar vidék nélkül. Felhívta a figyelmet, hogy mindenkor és minden körülmények között kiállnak a magyar gazdák érdekeiért.

A balliberális elit földbe akarta döngölni a gazdatársadalmat a rendszerváltás után – emlékeztetett a tárcavezető.

Szót ejtett arról is, hogy nem fogják engedni, hogy az ukrán gabona a magyar családok asztalára kerüljön.

A soproni emberekkel és magyar kormánnyal együtt nagy dolgokra vagyunk képesek – fogalmazott Farkas Ciprián, Sopron polgármestere a kongresszuson. Mint mondta, számos testvérvárosa van Sopronnak, ám Brüsszel nincs köztük. Jelezte, hogy a szuverenitásunkért városról városra kell megküzdeni. Emlékeztetett, hogy a baloldal vezetése idején Sopron nem előre, hanem hátra ment, ám 2010 óta olyan korszak vette kezdetét, amit a fejlődés jellemez.

Dobrev Klára szerint csak kommunikációs trükk, Kunhalmi Ágnes szerint álprobléma, Karácsony Gergely pedig elmondta, hogy nem építette volna meg a határkerítést – közölte Rétvári Bence a migrációról szólva.

Ha rajtuk múlt volna, akkor újranyitották volna a menekülttáborokat – fogalmazott az államtitkár. A Belügyminisztérium miniszterhelyettese jelezte, hogy a migráció veszélyezteti a biztonságunkat.

Köszönjük a magyar rendőröknek és határvadászoknak a mindennapi munkájukat. Nyolc év alatt egymillió illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg

– hangsúlyozta.

Brüsszel süket a problémákra és ideológiai vakságban szenved, pedig arra lenne szükség, hogy szembe nézzünk a valósággal. Brüsszelben változásra van szükség. Utasítsuk el a migránskvótákat, nem leszünk bevándorlóország.

Rétvári Bence elmondta: a növekvő migráció miatt egyre több az unión belüli belső határ, és megnőtt a terrorcselekmények száma is. Brüsszel mégis süket a problémákra, és tovább erőlteti a migrációt – tette hozzá. 

Ferencz Orsolya űrkutatásért felelős miniszteri biztos, országgyűlési képviselő elmondta: Karácsony Gergely olyan mint a klímaaktivista, aki egy útestre ragasztja magát, de semmi problémát nem old meg, sőt csak generál. Szót ejtett arról is, hogy egy erős, szuverén, fejlett Magyarországot kell felépítenünk, a veszélyt pedig a tudás és a morál együttműködése háríthatja el.

Ferencz szerint, ha valaki nem fogadja el a baloldal világmegváltó vízióit, akkor szélsőjobboldalinak mondják.

Mégis nekünk kell megtalálnunk a megoldásokat, és egy fejlett szuverén Magyarországot kell építenünk. Mert csak egy hazánk, egy Európánk és egy bolygónk van, és meg fogjuk akadályozni, hogy a baloldal őrült kísérletük laobartóriumává változtassa ezeket – zárta beszédét a képviselő.

Nekünk a magyar települések az elsők. Magyarország most egy erős, szabad és biztonságos ország, hasonlóan Makóhoz – fogalmazott Farkas Éva Erzsébet, Makó polgármestere. Mint mondta, az ország összes településén ott vannak az idegen érdekeket képviselő politikusok, akik az ország szuverenitását feladnák.

„Isten éltesse a 30 éves kongresszust! Hajrá, Magyarország! Hajrá, Makó!” – zárta szavait Makó polgármestere.

Ha nem védjük meg az országunkat, akkor elveszünk – fogalmazott Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke.

Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke felszólalásában arról beszélt, hogy nehéz időket élünk, pedig mi, magyarok aztán tudjuk, mit jelent, ha valaki ellakja az országot tőlünk. A migrációnál nagyobb veszély nem fenyeget minket” – húzta alá Kósa Lajos. Rámutatva: „teljesen nyilvánvaló, hogy Európa fel fogja számolni önmagát, ha nem tud mit kezdeni a migrációval”.

„Meg kell állítani a migrációt, mert beláthatatlan következményei lesznek”

– húzta alá.

A politikus idézte többek között Gyurcsány Ferencet, valamint a „körúti kerékpárkarók koronázatlan királyát, Karácsonyt” is.

Kósa Lajos szerint a főpolgármester például egyértelműen elárulta, hogy behozná a migránsokat Magyarországra. „Ezt várhatjuk az ellenfeleinktől” – mutatott rá, aláhúzva, hogy „nem szabad a következő választáson egyetlen egy olyan politikusra sem szavazni, aki nem jelenti ki a leghatározottabban: Magyarországon nem lesz migráció, Magyarország a magyaroké!” 

Gulyás Gergely, a miniszterelnökséget vezető miniszter is felszólalt a Fidesz 30. kongresszusán.

Beszéde elején felidézte: „az Európai Unió bírósága 28 évvel ezelőtt a Bosman-ügyben úgy döntött, hogy a külföldi jétékosok száma nem korlátozható a sportklubokban.”

Mint hozzátette: „a következmény ismert: azóta Európa legnagyobb klubjainak kezdőcsapataiban sokszor egyetlen hazai játékos sincs. A csapatok tele vannak idegenlégiósokkal.”

A tárcavezető rámutatott:

„Magyarországon jövő júniusban európai parlamenti választások lesznek, az Európai Parlament összetétele is változik, jó eséllyel, Európa valamelyest jobbra fordul.

Magyaroszág azzal tud hozzájárulni ehhez, ha minél kevesebb idegenlégióst választunk. Nagyon nyertünk legutóbb, de még így is túl sok van belőlük”

– fogalmazott a miniszterelnökséget vezető miniszter. A politikus ezt követően megpróbálta körülírni a brüsszeli „idegenlégiósokat.”

A) „Van, aki korábban ismert antiszemitaként, leginkább orosz csapatokban játszott, talán még állampolgárságot is szívesen elfogadott volna, mostanra azonban csapat nélküli. Széderestre jár az amerikai nagykövethez, és bármely nyugati csapatba igazolna, ha lenne rá igény, de egyelőre nincs, így külföldi ajánlatra várva, Pressman nagykövet rezidenciájának kertjében edzhet” – írta körül a tárcavezető az ellenzéki politikus.

B) „Van, akinek már a nagyapja is szovjet idegenlégiós volt, '56-os forradalmárokat végeztetett ki, erről az unoka valóban nem tehet, férje már finomabb eszközökkel dolgozott, beérte szemkilövetéssel a forradalom 50. évfordulóján. A feleség szerint az '56-os forradalom az övék. Ez éppen annyira igaz, amennyire a véres megtorlás része a forradalomnak. Peddig a miniszterelnöki árnyékszékben ülve mindent megtesz azért, hogy a magyar tanárok, egészségügyi dolgozók, még véletlenül se kaphassák meg a nekik járó pénzeket Brüsszelből. De vele kapcsolatos elvárásaink rendkívül csekélyek, jó volt együtt örülni szerdán a bolgár öngólnak” – írta körül a tárcavezető.

C) „És olyan idegenlégióst is küldtünk Brüsszelbe, aki talán őszintén félti az uniós pénzeket Magyarországon,. Őszintén félti, mivel családi céghálójában az elmúlt években több milliárd forint brüsszeli pénz kötött ki, ami olyan jól hasznosult, hogy 500 millió forintot meghaladó költségvetési csalás büntette miatt nyomoz az adóhatóság” – írta körül a tárcavezető az ellenzéki politikus.

A fent említett idegenlégiósokra ehát aligha lehet számítani – értékelt a miniszterelnökséget vezető miniszter, aki szerint ennek az is az oka, hogy fiztetést és támogatást máshonnan is szívesen elfogadnak. A helyzet úgy fest, hogy hazánk nem kapja meg Brüsszeltől a nekünk jogosan járó forrásokat, mert a baloldal mindent megtesz, hogy az oktatás és egészségügy ne kaphasson többletforrásokat, miközben ők nemcsak óriási fizetést zsebelnek be, de szívesen fogadnak jogellenes, külföldi kampánytámogatást. Euróban vagy dollárban szeretik” – húzta alá a miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely aláhúzta:

„ha nem akarunk úgy táncolni, ahogy Brüsszel fütyül, akkor olyan képviselőket küldjünk Brüsszelbe, akiknek kedves, a magyar zene ritmusa, akiknek nem térkép a táj, akik nemet mondanak a migráció valamennyi formájára, akik kiállnak az ország biztonsága, a kerítés és a határvédelem mellett. Akiknek fontos az ország szuverenitása, alkotmányos önazonossága, akik nem Brüsszel ügynökei Magyarországon, hanem a magyar érdekek szószólói Európában”

– fogalmazott Gulyás Gergely, hozzátéve, hogyolyanokra van szükség, akik „nem vállveregetéseket akarnak bezsebelni, hanem készek egy egyértelműen ellenséges közegben is kiállni az országért. Aki mindezzel egyetért, annak Magyarországon egy választása maradt: az idegenlégiósok helyett csak a Fidesz. Köszönöm a figyelmet!” – zárta gondolatait Gulyás Gergely.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató