2024. február 25. - Géza
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon12°

LMP fölszólítás: nem tud bezöldülni a Fidesz

„Hiába szeretne időről-időre bezöldülni a Fidesz, a helyzet úgy áll, hogy nemcsak a zöld ideológiára, hanem a zöld energiára is méretes nemet mondanak” – így reagált az LMP a Fidesz szombati tisztújító kongresszusára.

Orbán Viktor a beszédében hosszan kitért a zöldpolitikára, szerinte a kormány politikája az, hogy nemet mondanak a zöld ideológiára, de igent a zöld energiára. Kiállt az akkumulátorgyárak telepítése mellett, és külön megnevezve azokat a településeket, ahol ilyen üzemek épülnek.

Az LMP szerint a beszéd azt igazolta, hogy az Orbán-kormány nem tud zöldpolitikát csinálni. „A probléma ott kezdődik, hogy a hangzatos kijelentések ellenére, a kormány és személyesen a kormányfő rendre nemet mond a megújuló energiaforrásokra: mindmáig tiltják a szélenergiát, semennyire nem csökkentették az orosz gázfüggőségünket és ragaszkodnak a paksi bővítéshez” – írták közleményükben.

Az LMP szerint az akkumulátorgyárak tönkreteszik a vízkészleteket és felemésztik a termőföldeket. „Orbán a magyarok egyre csökkenő kisebbségét képviseli akkumulátorgyarmatosító terveivel” – írták.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató