2024. február 22. - Gerzson
EUR : 387.99
USD : 359.25
Időjárás ikon12°

Washington Post: Előzetes tűzszüneti megállapodást köthetett Izrael és a Hamász az Egyesült Államok közvetítésével

Izrael és a Hamász az Egyesült Államok közvetítésével előzetes tűzszüneti megállapodást kötött a Gázai övezetben – állítja a Washinton Post. A lap szerint 5 napos szünetet tartanának a harcokban, és a palesztin terrorszervezet ezért cserébe több tucatnyi túszt engedne szabadon.

A Washington Post hatoldalas dokumentumról írt, amely szerint a túszok szabadon bocsátása napokon belül elkezdődne, az első „ötven vagy több” embert kisebb csoportokban 24 órás időközönként engednék el. A tűzszünet lehetővé tenné azt is, hogy növekedjen a Gázai övezetben élőknek Egyiptomon keresztül juttatott humanutárius segítség volumene.

Izrael washingtoni nagykövetségének képviselője nem kívánta kommentálni mindezt, azt mondta, a túszokkal kapcsolatos fejlemények egyetlen aspektusa sem tartozik egyelőre a nyilvánosságra.

A cikk megjelenése után megszólalt viszont Adrienne Watson, a Fehér Ház nemzetbiztonsági szóvivője, és közölte, a megállapodás még nem született meg, de folyamatosan dolgoznak rajta, hogy nyélbe üssék.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató