2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Bloomberg: Lengyel gazdák csatlakoznak az ukrajnai határon zajló blokádhoz

A lengyel gazdák azt tervezik, hogy csatlakoznak a fuvarozók sztrájkjához, és csütörtökön háromnapos tiltakozásba kezdenek az ukrán határon lévő medyka-i határátkelőnél, így a negyedik határátkelőt is lezárhatják - jelentette a Bloomberg hírügynökség Lukasz Martynra, az egyik szervezőre hivatkozva.



Korábban lengyel fuvarozók blokkolták az ukrán határon lévő közúti ellenőrző pontokat. Követelik, hogy állítsák vissza az ukrán kereskedelmi fuvarozókra vonatkozó, korábban törölt engedélyezési rendszert, a humanitárius segélyek és az ukrán csapatok ellátására szolgáló szállítmányok kivételével, függesszék fel az Ukrajnában 2022 februárja után alapított cégek engedélyeit, ellenőrizzék őket, és válasszák szét az üres és a megrakott járművek sorát.

"Az Elárult Vidék Egyesület mintegy 100 gazdája tervezi, hogy csütörtökön háromnapos tiltakozásra vonul a medgyesi határátkelőhöz" - idézte az ügynökség Martynt.

A Bloomberg szerint a gazdák tiltakozása a lengyel-ukrán határon lévő negyedik határátkelőt is blokkolhatja. Az ügynökség hangsúlyozza, hogy az útlezárások veszélyeztetik az Ukrajnába irányuló humanitárius segélyszállítmányokat ezeken az útvonalakon. A lengyel-ukrán határon már több mint 20 ezer jármű rekedt a kamionosok két hete kezdődött tiltakozásai miatt.

A lengyel fuvarozók sztrájkja miatt a lengyel határ három ellenőrző pontján már eddig is akadályozták a teherautó-forgalmat. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató