2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a sűrű köd miatt

Az Országos Meteorológiai Szolgálat köd miatt az ország északkeleti részében hat vármegyére is elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki szerda reggel – írja amet.hu.

Szerdán az északias szél a Nyugat-Dunántúlon és az északkeleti országrészben erős, időnként akár viharos is lehet, viszont a középső országrészben gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 5 és 10 fok között alakul, de az északkeleti határ mentén ennél több fokkal hidegebb maradhat az idő. Késő estére -5 és +3 fok közé hűl le a levegő.

Csütörtökön kezdetben fátyolfelhős lesz az ég, majd szakadozni, csökkenni kezd a felhőzet. Csapadék nem valószínű. Sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati, délnyugati szél. Kora délutánra 3-9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken az ország északi felén megerősödik a szél, időnként viharossá is fokozódik. Délen mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali -4, +3 fokról kora délutánra 5 és 12 fok közé emelkedhet a hőmérséklet. A hétvégére pedig a télies időjárás is megérkezik, fokozatosan csökken a nappali hőmérséklet, és éjszaka egyre több helyen lesznek mínuszok. Szombaton az északnyugati szél erős lesz, néhol viharossá fokozóik. A minimum-hőmérséklet -6, +3, a maximum-hőmérséklet 3, 7 fok között alakul. Vasárnap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -8 és -1, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató