2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Pekler Zalán aranyérmes

Izgalmas, fordulatos versenyben Pekler Zalán győzött légpuskában a sportlövők dohai világkupadöntőjében.

A magyar szövetség beszámolója szerint az idei Európa Játékok négyszeres aranyérmese a 10 méteres szám alapversenyét 630,3 körrel zárta, ezzel a harmadik helyen jutott a nyolcas fináléba.

A döntőben az első öt lövés után a második helyen állt, majd a 10., sőt a 12. lövést követően is harmadik volt, de a folytatásban visszacsúszott az ötödik helyre. A nagyon szoros küzdelemben Pekler Zalán a 17. lövésre leadott 10,8-cal a második helyre lépett előre, a 19.-re lőtt újabb 10,8 körrel pedig már az élre állt, és nem is engedte ki a kezéből a győzelmet. Végül magabiztosan, 251,2 körrel – 1,8 körrel megelőzve a második szerb Lazar Kovacevicet – szerezte meg az aranyérmet. A harmadik a cseh Jiri Privratsky lett 229,5 körrel.

Így szerettem volna lezárni ezt az évet, sokat is készültem a világkupadöntőre. Annak nagyon örültem, hogy az alapversenyben sikerült újra átlépnem a 630 körös bűvös határt. A döntőben nagyon izgultam, de tudtam ezt kezelni. Tisztában voltam vele, hogy nagy tízesek kellenek majd az éremhez. Szerencsére jókor jött a két 10,8-as lövés, és a végén már csak meg kellett tartani az előnyömet – nyilatkozta az aranyérmes az MTI-nek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató