2024. február 24. - Mátyás
EUR : 388.81
USD : 359.44
Időjárás ikon13°

Argentína elnöke meghívta Zelenszkijt, hogy tartson Ukrajnáról szóló csúcstalálkozót latin-amerikai országok részvételével

Javier Milei, Argentína újonnan megválasztott elnöke azt javasolta Volodimir Zelenszkijnek, hogy országában tartsanak békekonferenciát Ukrajnáról a latin-amerikai országok részvételével.Erről Milei külpolitikai tanácsadója, Diana Mondino számolt be az X (korábban Twitter) közösségi hálózaton.

"A megválasztott elnök telefonon beszélt Volodimir Zelenszkij elnökkel, és azt javasolta, hogy Argentína tartson konferenciát Latin-Amerika és Ukrajna között" - áll az üzenetben.

Ukrajna elnöke viszont a beszélgetés végén közölte, hogy köszönetet mondott Milei-nek "világos álláspontjáért"."Nincs egyensúly a jó és a rossz között. Csak egyértelmű támogatás Ukrajna számára. Megvitattuk, hogyan fejleszthetjük Ukrajna és Argentína kapcsolatait, valamint Ukrajna kapcsolatait más latin-amerikai országokkal. Tájékoztattam a megválasztott elnököt a békeformula végrehajtása terén elért előrehaladásunkról, és hangsúlyoztam Argentína részvételének fontosságát közös békeerőfeszítéseinkben" - írta Zelenszkij.

Hozzátette, hogy meghívta Miley-t Ukrajnába.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató