2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Az RT főszerkesztője a Bloombergnek: köpünk a szankciókra

Nem voltak túl hatékonyak az Európai Unió szankciói, amelyek célja az orosz állam által támogatott médiumok hozzáférésének korlátozása volt – ismerte el az amerikai Bloomberg csütörtöki cikke.

“Úgy tűnik, hogy a Kreml nevet a végén”, és az ilyen médiumok, köztük az RT és a SputnikNews, továbbra is könnyen elérhetők a tüköroldalak rendszerén keresztül – olvasható a cikkben.

Köpünk a szankcióitokra” – mondta az RT főszerkesztője, Margarita Simonjan az üggyel kapcsolatban a sajtóirodája által a Bloombergnek eljuttatott megjegyzésekben.
A Bloomberg becslései szerint az RT legalább 19 tüköroldalt használt, hogy az uniós közönség számára hozzáférést biztosítson tartalmaihoz.

Fő domainjét, az RT.com-ot nem sokkal a Moszkva és Kijev közötti konfliktus 2022 februárjában történt kirobbanása után blokkolták a ‘szólás- és sajtószabadság védelmére’ oly büszke Európai Unióban.

Az egyik tüköroldal, nevezetesen a swentr.site (azaz az “RT News” tükrözése) csak októberben közel 3 millió látogatót ért el – jegyezte meg a Bloomberg a Semrush adatforgalom-számlálóra hivatkozva.

A fő domain az RT.COM, annak ellenére, hogy több országban is blokkolva van, még mindig hatalmas, 141 millió látogatást gyűjtött ugyanebben az időszakban – tette hozzá.
A cikk Tobias Senzig, a luxemburgi Tageblatt című napilap főszerkesztőjének e hónap elején megjelent írását idézte.

Senzig azt sérelmezte, hogy az EU elmulasztotta korlátozni a SputnikNews és az RT hozzáférését. Elismerte, hogy az orosz állami médiumok elleni fellépés “sokat ígért, de keveset teljesített”, miközben az “oroszbarát narratívák” egyre népszerűbbek lettek az unióban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató