2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Lincselést tartottak egy francia falunapon a migránsok

Egész Franciaországot megrázta, hogy Crépolban (Drôme megye) egy francia falunapon bevándorlók szabályos lincselést tartottak, egy 16 éves kamaszfiút meggyilkoltak, 17 fiatal pedig megsérült, közülük hárman életveszélyesen, többségük kórházba került.

A francia országos médiumok egyszerű tömegverekedésnek írták a példátlan terrort, azonban a Le Dauphine Libéré megírta, hogy bevándorlókról van szó, és egyikük kifejezetten úgy jött a faluba:

“azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket”.

Az actu.fr internetes portál értesülései szerint a falusi bálon a faluházban 300–400 ember gyűlt össze táncolni, szórakozni, amikor hajnali 2 körül idegenek – a France Bleu Drôme Ardèche szerint körülbelül tízen – léptek be a terembe és egyelőre ismeretlen okokból rátámadtak az ünneplőkre. A durva, erőszakos támadáshoz a tűzoltókat is ki kellett hívni, akik a bent levőket evakuálták.

A vizsgálat jelenleg is folyamatban van. A Le Dauphine Libéré regionális napilapban az jelent meg, hogy a gyilkosság és a verekedés valójában egy fehérek elleni merénylet volt. Megszólaltatott szemtanúk vallottak erről, egyikük ezt nyilatkozta: Éppen haveri körben szórakoztunk, és igazán jól mulattunk. A buli vége felé ismeretlenek léptek be a terembe, de már behallatszott, hogy kint gyülekeznek a többiek, valami történhetett.

Kimentem megnézni, hogy mi a helyzet, majd ekkor valaki vállon és a hátamba szúrt, de Thomas haveromat is megszúrták.

Megijedtem és bemenekültem a terembe. Egy másik haveromat is hátba szúrták, neki a veséjét is megszúrták, próbáltam elszorítani a vérzést, horror volt az egész. Számomra egyértelmű, hogy ez merénylet volt.

A támadók közben azt kiabálták, hogy “azért jöttünk, hogy leszúrjuk a fehéreket”. Az újságcikket többek között Raphaël Ayma osztotta meg, az fdesouche.com X-fiókján pedig közzétették a gyilkos támadók egy barátjának videóját, amelyben többek között azt mondja (jellegzetes francia migráns akcentussal), hogy egyáltalán nem szomorú amiatt, ami történt, sőt, zavaros beszédében a kongói etnikai tisztogatásra is hivatkozik, amit a fehérek követtek el, majd a palesztinokat is védelmébe veszi. Azt mondja még durva cinizmussal, hogy “szeretem ezt az országot, segélyen élek, ingyen van a fogorvos, de nem szeretem a rasszista franciákat”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató