2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Musk szerint az ír kormányfő utálja a népét

A milliárdos tech-mogul megjegyzései azután hangzottak el, hogy az ír miniszterelnök a dublini bevándorlóellenes zavargások után új jogszabályokat hozott a "gyűlöletbeszéd" visszaszorítására.



Elon Musk techmilliárdos szerint

Leo Varadkar ír kormányfő "gyűlöli az ír népet". 

Musk a megjegyzéseket saját közösségi médiaplatformján, az X-en, korábbi nevén a Twitteren tette. 

Egy olyan posztra reagált, amelyben az egyik felhasználó azt állította, hogy az ír kormány "az emberek szabadságát akarja elvenni", miután Varadkar új törvényt jelentett be a gyűlöletbeszéd elleni küzdelemre.

Pontosan így szólt: "Ír gyerekeket késelt meg egy külföldi férfi tegnap Dublinban, a kormány azonban kiforgatja a történetet, és a visszahatást alkalomként használja fel a gyűlöletbeszédről szóló új törvények elfogadására. Az ír kormány teljesen korlátozna a szabadásgot!" 

Musk X-en tett megjegyzéseit több tucat Varadkar-ellenes bejegyzés követte.

Csütörtök délután Dublinban egy iskola közelében három gyermek és egy felnőtt megsebesült egy késeléses incidensben, amelyért a kormány bevándorlási politikáját okolták.

A rendőrség szerint jobboldali agitátorok álltak a késelést követő erőszakos tüntetések mögött, amelyek a bevándorlásellenes hangulat hulláma közepette dühös tömegeket vonzottak a városközpont utcáira, járműveket gyújtottak fel és ablakokat törtek be. 

A politikusok minden oldalról elítélték a csütörtök esti zavargásokat.

Erre reagált Conor McGregor is:

Nem helyeslem a tegnap esti zavargásokat. Nem nézem el az elsősegélynyújtók elleni támadásokat, amikor szolgálatot teljesítenek. Nem nézem el a fosztogatást és az üzletek megrongálását. A tegnap esti jelenetek semmit sem értek el az előttünk álló problémák megoldása érdekében. Megértem azonban a csalódottságot, és megértem, hogy lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy a szükséges változás bekövetkezzen. Méghozzá gyorsan! Már szervezkedem. Higgyék el, sokkal taktikusabb vagyok, és van támogatásom. Változás lesz Írországban, jegyezzék meg, amit mondok. A szükséges változás. Az elmúlt hónapban ártatlan gyerekeket késeltek meg az iskolából távozóban. Ashling Murphy-t meggyilkolták. Két sligói férfit lefejeztek. Ez NEM Írország jövője! Ha nem lépnek hamarosan az Írország biztonságát garantáló cselekvési tervükkel, akkor én fogok.

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató