2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Az MSZP is gyűjti az üres nemzeti konzultációkat

Az ellenzéki párt is csatlakozik az Egységes Diákfront és az aHang bojkottjához, amely során legalább egymillió üres kérdőív összegyűjtésével kívánják megmutatni a kormánynak, hogy a magyar emberek elutasítják a "kormány propagandacéljait" – közölték közleményükben.

Az MSZP szerint a héten kézbesített nemzeti konzultációs kérdőív a kormány választási kampányának részét képezi, amit ismét közpénzből finanszíroznak. Az ellenzéki párt úgy véli, hogy a kérdéssor manipulatív, miközben a valós problémákról nem lehet népszavazást tartani, ami inkább tükrözné a társadalom többségének álláspontját – mutattak rá közleményükben.

Álláspontjuk szerint beérkezett válaszok összesítését is a kormány végzi, ezért ellenőrizhetetlen a valós eredmény.

Kiemelik: maguk is manipulatívnak vélhetik a kérdéssort, mivel az Országgyűlés már idén december 12-ig döntést hoz az aktuális ügyekben, miközben a válaszok visszaküldését január 10-ig várják.

Hasonló a helyzet a rezsicsökkentéssel is, hiszen a kormány már megállapodott az Unióval annak átalakításáról

– teszik hozzá.

A pártirodáikon várják azoktól a kitöltetlen kérdéssorokat, akik egyetértenek azzal, hogy inkább az oktatás ügyével, illetve valós problémák megoldásával kellene foglalkozni. 

Az aHang és az Egységes Diákfront pedig december 4-én nyit meg országszerte leadópontokat a nemzeti konzultáció bojkottjaként, ezért kérik az embereket, hogy juttassák el hozzájuk inkább, mintsem kidobják azokat.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató