2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Az ország középső tájaira is megérkezett az idei első hó

Az ország középső tájain több helyre megérkezett az idei első hó. Szombat este volt, ahol az egy-két centis hótakaró meg is maradt. Például Cegléden rövid idő alatt nagyjából egy centiméter vastag hótakaró borította be a várost, írja az Időkép.

Vasárnap még ismét kialakulhatnak futó hózáporok, néhol viharos lesz az északnyugati szél. Reggel már fagypont alatt volt a hőmérséklet, -8 és -1 fokot mutathattak a hőmérők, napközben 0-5 fok valószínű.

A folytatásban is marad a télies, hideg idő. Hétfőn megvastagszik a felhőzet, délután a déli tájakon kisebb eső, keleten havas eső várható. Reggel ismét mínusz fokokra, délután 0-8 fok közötti hőmérsékletre kell készülni.

Kedden egy mediterrán ciklon miatt országszerte csapadékosabb idő érkezik, több helyen viharos széllökésekre kell számítani. Napközben 0-8 fok között lesz a hőmérséklet.

Szerdán ismét szárazabb idő lesz, de keleten, északkeleten még havazhat. -2 és +5 fok között lesznek a maximumok. Csütörtökön pedig ismét többfelé kell csapadékkal számolni.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató