2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

80 ezer forintra büntettek egy kommunista diákot - Megvadultak

Sajtótájékoztatót tartott a Néprajzi Múzeum előtt az Egységes Diákfront hétfő délután. A szervezet tagjai beszéltek a szabálysértési eljárással végződő múzeumlátogatós akciójukról és a jövőbeli terveikről is,- adja elő Soros-blogja.

Perlaki-Borsos Noel, az EDF elnökségi tagja azt mondta, 80 ezer forintra bírságolta őt a rendőrség, miután társaival másfél hete akciózni ment a Néprajzi Múzeumba, ahol az intézmény elkordonozott egy melegeket ábrázoló fotót.

Az intézmény a Nemzeti Múzeumban történtek után novemberben elkordonozta a kiállítás egy részét, ahol egy homoszexuális párt ábrázoló kép is látható, ezeket a fotókat azóta csak 18 éven felüliek tekinthetik meg.

November 16-án az Egységes Diákfront néhány tagja tiltakozásképp múzeumlátogatást szervezett. A képnél a 18 év feletti diákok “A művészet mindenkié?” feliratú táblákat tartottak fel, a 18 év alattiak pedig a kordonon kívül maradva tartották a saját lapjaikat, amin az állt, “Az enyém nem.”

A látogatás után a rendőrség a múzeum előtt igazoltatta a fiatalokat, Perlaki-Borsos Noel ellen pedig szabálysértési eljárást indítottak, mivel szerintük az akció nem bejelentett demonstrációnak minősült. A diák a hétfői sajtótájékoztatón közölte, nem fogadja el a büntetést, bíróság elé viszik az ügyet. Elmondta, hogy jelenleg több mint 40 diák ellen folyik eljárás, többségükkel szemben a tavaszi kordonbontós akciók miatt. „Ez egyértelműen a félelemkeltés eszköze. Nem az alkotmányellenes kordon ellen járnak el, hanem a diákok ellen. Nem a fehérgalléros bűnözőket derítik fel, hanem a diákokat vegzálják.”

A diákaktivista bejelentette, hogy 2000 kinyomtatott plakátot fognak kiragasztani Budapest és néhány vidéki város közterületein, amelyeken a múzeumban elkordonozott fotó látható.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató