2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Greta Thunberg felszólítja a világot, hogy "zúzzák szét a cionizmust"

A hírhedt klímaaktivista videója azt mutatja, hogy Izrael-ellenes skandálásokat kiabál egy palesztinbarát tüntetésen, ami felháborodást vált ki az interneten.

Greta Thunberg svéd klímaaktivistát egy múlt heti stockholmi palesztinbarát tüntetésen filmre vették, amint a "Zúzzuk szét a cionizmust" jelszavakat skandálta.

A The Epoch Times által közzétett videón Thunberg Izrael-ellenes felhívásokat szaval. A tüntetésen palesztin zászlókat is lengettek.

A videó jelentős haragot váltott ki az izraeli internetezők körében, akik bírálták Thunberget, amiért egy olyan terrorszervezetet támogat, amely 1400 izraelit gyilkolt meg, köztük gyerekeket és időseket, és számos izraelit és más nemzetiségű embert rabolt el a Gázai övezetbe. 

Azzal érveltek, hogy Thunbergnek inkább a gyilkos terrorszervezet elítélésére kellene összpontosítania, nem pedig Izraelre, amely védekezik a Hamász akciói ellen.

Az elmúlt hetekben Thunberg több olyan fotót is posztolt magáról, amelyen Gázát támogató táblákkal látható. A múlt héten közzétett egy képet, amelyen egy "Állítsuk meg a holokausztot" feliratú táblát, valamint egy másik táblát, amelyen az állt, hogy "Zsidók Palesztina felszabadításáért".

Két héttel ezelőtt a klímaaktivista amszterdami beszéde közben történt egy incidens, amelynek során egy férfi odalépett hozzá a színpadon, és azt mondta, hogy nem politikai, hanem környezetvédelmi tüntetésre jött. 

Erre válaszul a férfit erőszakkal eltávolították a színpadról, Thunberg pedig közölte a közönséggel: "A megszállt földön (Palesztina) nem lehet éghajlati igazságosság". A közönség soraiban több tüntető palesztin zászlókat lengetett. 

A svéd klímaaktivista kitartott Izrael-ellenes álláspontja mellett, mondván: "Az éghajlati igazságosság mozgalmaként meg kell hallgatnunk az elnyomottak és a szabadságért és igazságosságért küzdők hangját. Máskülönben nem lehet éghajlati igazságosság nemzetközi szolidaritás nélkül".

(Ynetnews)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató