2024. február 28. - Elemér
EUR : 389.02
USD : 358.44
Időjárás ikon15°10°

Juszt Laca: A nemzeti konzultáció mocskos színjáték

Nagyon mondja az elfelejtett tévés.

Juszt László a Facebookon fakadt ki.

„A nemzeti konzultáció a második Orbán-kormány által kitalált a politikai szándékait közvetítő, befolyásoló eszköz. Eddig kb. 120 milliárdot fizettünk ki érte. A Miniszterelnökség által felügyelt kérdőíveken postázták ki a nemzeti konzultációs kérdőíveket. A kiértékelést is a miniszterelnökségi kabinetiroda végzi. Magyarul – a közölt adatok nem hitelesek.

Sok furcsaság történt a levelek körül. 

A 2015 májusában 8 millió példányban küldték ki »bevándorlásról és a terrorizmusról szóló nemzeti konzultációs kérdőívet«, miközben az itthon élő felnőtt lakosság létszáma nem érte el a 8 milliót. A 18 éven aluliak száma abban az évben 1.561.000 volt. A kérdőívvel kapcsolatban az adatvédelmi biztos posztját megszüntették, mert határozatban rendelte el a kérdőíveken szereplő személyes adatok törlését, hiszen az az adatvédelmi törvény megsértése. De egyáltalán mi a haszna ennek a mondvacsinált konzultációnak? 

A kérdőívek nem számítanak sem népszavazásnak, sem közvélemény kutatásnak. 

Eltartunk 199 úgynevezett parlamenti képviselőt. Ők – állítólag – minket képviselnek. Miután ennek sincsen sok haszna, miért lenne nagyobb nyomatéka annak, hogy milyen eredményt hoznak ki a miniszterelnökségen egy ilyen jogilag NULLÁT érő papírból? Miután tényleg nincsen hihető, hiteles adat sem arról, hogy hányat küldtek ki, sem arról hogy hányat postáztak vissza, arról meg végképp, hogy mi szerepel a visszaküldött papírokon az egész ügy – ki kell mondani – mocskos színjáték.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató