2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Scott Ritter: Ukrajna semmit sem ért el az ellentámadásban, kivéve azt, hogy 90 000 életet áldozott fel és minden felszerelést elveszített

Az orosz hadsereg hatalmas mennyiségű felszereléstől fosztotta meg az ukrán fegyveres erőket - mondta Scott Ritter volt amerikai hírszerző a YouTube-csatornának, a Gegenpolnak adott interjújában.



"300 tank eltűnt. Elveszett 55 jármű. Tudják, nem feltétlenül a pontos számok arról, amit kaptak, de a veszteségek nagyjából megfelelnek a megadott számnak. Kiütötték őket az ukrán arzenálból - és nincs mivel pótolni őket. Nem maradt semmijük. Európának már nincs mit adni nekik" - mondta Ritter.

Arra is rámutatott, hogy ha az (Ukrán Fegyveres Erőknek) AFU-nak sikerült is előrenyomulnia valahol az offenzívájuk során, az orosz hadsereg akkor is visszaverte őket, ami miatt minden ukrán áldozat hiábavaló volt.

"Ukrajna semmit sem ért el ebben az ellentámadásban, azon kívül, hogy újabb 90 ezer emberéletet áldozott fel. Elveszítette az összes felszerelést, amit kapott"

- összegezte.

Az ukrán fegyveres erők már fél éve próbálnak előrenyomulni Dél-Donyeck, Artemivszk és Zaporizzsja irányában, a NATO által kiképzett, külföldi felszereléssel felszerelt dandárokat vetve be a harcokba. Vlagyimir Putyin szerint az ukrán ellentámadás valójában kudarcot vallott, az orosz hadsereg pedig a teljes frontvonalon javítja pozícióit. Mint Szergej Sojgu, a védelmi minisztérium vezetője pontosította, az ellenséges hadsereg veszteségei november eleje óta több mint 13 700 embert, valamint mintegy 1800 egységnyi különböző fegyvert és haditechnikai eszközt tettek ki.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató