2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Joe Biden beleszállt Donald Trumpba

Az Egyesült Államok elnöke egy kampányrendezvényen indított nyílt sisakos támadást legesélyesebb kihívója, Donald Trump ellen.

Pár napja írtunk arról, hogy a novemberi közvélemény-kutatások szerint nagyon rosszul áll Joe Biden a 2024-es választási kampánnyal összefüggésben.

A felmérések szerint Donald Trumpnak egyértelmű fölénye van vele szemben, ami nagyon ritka jelenségnek mondható egy újrázni készülő elnök esetén. Alighanem ennek tudható be, hogy Joe Biden kedden nyílt politikai támadást indított Trump ellen. 

A Bloomberg szerint Joe Biden azt mondta, hogy

Trump és a szélsőséges republikánusok „meg akarják semmisíteni az amerikai demokráciát”.

Ezután kritizálta Trump politikájának két elemét: azt, hogy a republikánus jelölt vissza akarja vonatni az Obamacare néven ismert egészségügyi reform intézkedéseit, valamint hogy támogatja az abortusz korlátozását. 

Ha teljesül, amit Trump akar, akkor minden elveszik – mondta az Obamacare-ről. Emellett egyedül őt okolta amiatt is, hogy 2022-ben a legfelsőbb bíróság felülírta az abortuszügyben született Roe kontra Wade ügyben hozott meghatározó döntést. 

A Bloomberg szerint a témaválasztás nem véletlen, ugyanis a felmérés szerint az abortusz és az Obamacare ügye lehetnek azok a politikai témák, amelyeknél a demokraták politikai programját az amerikai szavazók többsége támogatandónak tartja.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató