2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Elon Musk: Pénzzel akartok zsarolni? Basszátok meg magatokat!

Egy New York-i konferencián a színpadról üzent, a Disney vezérigazgatóját név szerint is megszólította.

Elon Musk szerdán elég nagy közönség előtt küldte el melegebb éghajlatra azokat a hirdetőket, akik "antiszemita tartalmak miatt" elmenekültek az X (korábban Twitter) közösségi médiaplatformjáról.

A multimilliárdos a New York Times DealBook Summit elnevezésű rendezvényén adott élő interjút, aminek a fő témája az a Musk és X körüli antiszemita-botrány volt, ami miatt nagy hirdetők például a Disney, az Apple és az IBM is otthagyta a közösségi oldalt.

Erre Musk a CNN szerint azt reagálta, hogy nem is kell neki a távozó hirdetők pénze.

Ha valaki reklámmal vagy pénzzel akar zsarolni engem, akkor menjen a francba. Menjen a francba. Világos?

– fogalmazott az X tulajdonosa, majd „Hé Bob!”- felkiáltással a tekintetével a közönség soraiban kezdte el keresni Bob Iger Disney-vezérigazgatót, aki szerdán szintén meghívottként szerepelt az eseményen.

November 16-án jelent meg a Media Matters civil szervezet jelentése, amely felhívta a figyelmet arra, hogy az X-en Adolf Hitlert és a nácikat éltető, antiszemita posztok mellett jelent meg több nagy márka hirdetése.

Musk másnap megosztott egy olyan posztot, amely szerint a zsidó közösségek szítják a gyűlöletet a fehér emberek ellen és küldik a migránshordákat a nyugati országokba. Ezt a posztot a Fehér Ház később „ocsmány" antiszemita hazugságnak minősítette.

Egyébként, mielőtt elküldte volna a francba a távozó hirdetőket, Musk maga is arról beszélt, hogy „hülye" volt, nagyon sajnálja, ez volt élete „szó szerint legrosszabb és legostobább bejegyzése a harmincezerből.” Azt is mondta magáról, hogy nem antiszemita, sőt egyesen filoszemitának tartja magát.

"Úgy értem, nézze, sajnálom azt a ... posztot" - mondta. "Ostobaság volt részemről. A harmincezer közül talán szó szerint ez a legrosszabb és leghülyébb poszt, amit valaha csináltam. És mindent megpróbáltam, hogy vasárnaptól hatféleképpen tisztázzam, de tudod, legalábbis szerintem nyilvánvaló lesz, hogy valójában messze nem antiszemita, hanem valójában filoszemita vagyok."

Később elutazott Izraelbe is. Bejelentette, hogy részt akar venni Gáza újjáépítésében is.

Az X már a múlt héten bejelentette, hogy beperli az antiszemita tartalmakról szóló jelentést készítő civil szervezetet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató