2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Fél órát várakozott a német elnök a katari reptéren, mire fogadta valaki

Bizarr jelenet játszódott le Doha repterén, amikor Frank-Walter Steinmeier német köztársasági elnök repülőgépe megérkezett. A vörös szőnyeget már kiterítették, a díszőrség is ott szalutált a napon, de senki nem volt jelen a katari kormány részéről, hogy hivatalosan is fogadja a német államfőt, aki így fél órát ácsorgott a repülője ajtajában, értetlenül.

Steinmeier azért érkezett Dohába, hogy a katari kormánnyal arról tárgyaljon, hogyan tudnának közben járni a Hamász palesztin iszlamista terrorszervezet által túszul ejtett németek szabadon engedéséért. Katar dollármilliárdokkal támogatja a Gázai övezetet és a Hamászszal is jó viszonyt ápol a kormány, sőt, a szervezet politikai szárnyának egyik központja is Katarban van.

A Deutsche Welle cikke szerint felmerül a gyanú, hogy az elnököt szándékosan várakoztatták meg, ezzel vágva vissza azért, hogy a német külügyminiszter, Annalena Baerbock októberben arról beszélt, hogy Katarnak és más, a Hamászszal kapcsolatban álló közel-keleti államoknak nagy felelőssége van abban, hogy véget vessenek a Hamász terrortámadásához hasonló cselekményeknek a térségben. Tamím bin Hamád al-Tání katari emír ezen állítólag eléggé felhúzta magát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató