2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Transz képviselő szólalt fel a Bundestagban

A bizottság elnöke mégsem intette meg a transznemű képviselőt, mint ahogy kollégái sem szólaltak fel a szabálysértés miatt.

A Bundestag családügyi bizottságának ülésén szólalt fel „Tessa” Ganserer, a Zöldek szőke parókás transznemű képviselője (kétgyermekes apa; a személyi igazolványában szereplő és politikai pályafutásának korábbi szakaszában használt férfinevének kiejtése a jelenleg tárgyalt törvényjavaslat szerint 10 000 euróig terjedő büntetéssel lenne szankcionálható).

Nos, Tessa az önrendelkezési törvényről tartott nyilvános meghallgatáson egy tüllszerű, teljes mértékben átlátszó szexi felsőben jelent meg; alatta csupán egy szűk fekete melltartó takarta műkeblét.

Amint arra a Welt hasábjain a korábbi német családügyi miniszter, Kristina Schröder rámutat: soha egyetlen politikusnőnek nem jutna eszébe ilyen neglizsében megjelenni a Bundestagban;
de a vonatkozó szabályzat is előírja, hogy az épületbe csak a hely méltóságához illő ruházatban lehet belépni – a bizottság elnöke mégsem intette meg a transznemű képviselőt, mint ahogy kollégái sem szólaltak fel a szabálysértés miatt, de ráadásul a mainstream média is feltűnően hallgat az ügyben. Hiszen transznemű – ki is merné őt kritizálni, hogy aztán ráüssék homlokára a „transzfób” bélyeget.

Amivel viszont pont az nyer bizonyítást, amit Tessa valószínűleg a legkevésbé szeretne: hogy ő bizony nagyon nem nő, hanem egy szerencsétlen, akinek a háta mögött összesúgnak, a szemébe viszont semmi őszintét nem mondanak.

Azt ugyanakkor az Európai Parlament Nőjogi és Esélyegyenlőségi Bizottsága esetleg egyszer tisztázhatná, hogy amikor a baritonhangú transznő gyakorlatilag egy prostituáltjelmezzel demonstrálja női mivoltát, akkor a nemi előítéletek és sztereotípiák efféle felvonultatása és a nemi jellemzők ilyen szinten szexista megjelenítése miatt büntetésből pontosan hány percig térdepeljenek kukoricán a suttyó genderellenes konzervatívok.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató