2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

20 centi hó is eshet szombaton, de vasárnapra kisüt a nap

Igazi havazásra csak az ország északnyugati részén lehet számítani, mindenki másnak marad az (ónos) eső.

10-20 centiméternyi hó hullhat szombaton az ország nyugati részén – derül ki az Időkép hótérképéről. A Balaton vonalától északra 2-5 centiméterre lehet számítani.

Szombaton kezdetben helyenként, délután egyre nagyobb területen várható csapadék eső, illetve záporok formájában – írja előrejelzésében az Időkép. Havazásra elsősorban a nyugatin, északnyugaton és északon számíthatunk, de kezdetben ezeken a tájakon is eső, havas eső lehet a jellemző.

A Dunántúlon helyenként átmenetileg ónos eső is eshet. Egyre nagyobb területen megélénkül, megerősödik, helyenként viharossá fokozódik az északnyugati szél, a havazással érintett dunántúli tájakon emiatt hófúvás is kialakulhat.

Keleten, délkeleten még a déli-délnyugati szél lesz élénk, erős. Reggelre sokfelé pára, köd képződik. Hajnalban -1 és +11 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben nagy lesz a hőmérsékleti kontraszt, a maximumok 0 és 18 fok között alakulhatnak, délen, délkeleten lesz enyhébb az idő.

Vasárnap az ország nagy részén már sok napsütésre számíthatunk, de északon, északkeleten és keleten több felhő lehet az égen, és ezeken a tájakon hózáporok, illetve kisebb havazás is kialakulhat. Reggel még a Dunántúl déli tájain is szállingózhat a hó. Sokfelé élénk, erős, kezdetben a Bakony térségében viharos lesz az északnyugati szél. A fagyos reggelt követően napközben -3 és +3 fok között alakul a hőmérséklet.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató