2024. március 04. - Kázmér
EUR : 393.75
USD : 364.04
Időjárás ikon16°

Így gyalázta meg Michelangelo Pietà-ját egy buzeráns (Videó)

Őket kell elfogadnunk...

A Harald Glööckler nevű 57 éves "német Lakatos Márk" kitett magáért. Michelangelo híres műalkotását, a "La Pietà"-t szeretné újraalkotni egy művészeti projekt számára.

Az aberrált német "divatcár" Jézus szerepét fogja alakítani. Harald pedig régi ismerősét, Electra Elite-et kérte meg, hogy megtestesítse a "Fájdalmas anyát". Ha hihetünk egyes híreknek, állítólag ő a legdrágább előkelő prostituált Svájcban."Művészként nagyszerű történet, hogy elkészíthetem ezt a fotót. Hogy az Istenanyát egy transz nő, Jézust pedig egy homoszexuális különc divattervező ábrázolja. Ez csodálatos" - mondja boldogan Harald.

Electra is több mint meggyőzöttnek tűnik a projektről: "Nagyon örülök, hogy hosszú idő után újra láthatom Haraldot. Németországban még soha nem láttunk olyat, mint a mai forgatás. Látványos lesz."

"Jézusnak nem volt problémája a prostituáltakkal, és biztos vagyok benne, hogy a melegekkel sem lenne problémája. Ha Jézus mindenkiben ott van, akkor Electrában és bennem is" - magyarázza az 57 éves "művész".

A művet ezután egy düsseldorfi művészeti kiállításon állítják ki. "Ez lesz a megnyitó fénypontja. Botrányos lesz, de a művészetben ezt meg lehet tenni. A művészetnek polarizálnia kell" - mondja a divatcár.

 

Pietà (Szent Péter-bazilika)

A Pietà több kisebb mű után az első alkotás, amely a 24 esztendős Michelangelo Buonarroti számára meghozta a hírnevet. A francia Jean Bilhères de Lagraulas bíboros megrendelésére készült 1499-ben. Eredetileg a francia királyok által patronált Szent Petronilla-kápolnát ékesítette. A szoborcsoport, amint olasz címe a „Pietà” (magyar fordításban a „Fájdalmas anya”) mutatja, azt a jelenetet ábrázolja, amikor Mária a keresztről levett Jézust gyászolja. A szobor a római Szent Péter-bazilika egyik oldalkápolnájában látható.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató