2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

22-szer szúrta meg rabtársa Derek Chauvint, a George Floyd meggyilkolásával vádolt rendőrt

Gyilkossági kísérlettel vádolják John Turscakot, az arizonai Tucson szövetségi börtönének rabját, miután leszúrta Derek Chauvint, a George Floyd haláláért elítélt volt rendőrtisztet, írja a BBC.

Az ügyészek szerint a volt bandatag Turscak 22-szer szúrta meg Chauvint november 24-én a börtön jogi könyvtárában, ebédidőben. Az 52 éves férfi fekete pénteken támadta meg Chauvint, hogy szimbolikusan kapcsolódjon a Black Lives Matterhez és a mexikói maffiához kapcsolódó Fekete Kéz szimbólumhoz. A volt rendőr túlélte a támadást, állapota stabil.

Turscak egy hónapja fontolgatta Chauvin megtámadását, a büntetés-végrehajtási tiszteknek azt mondta, megölte volna Chauvint, ha nem reagálnak gyorsan. Később az FBI ügynökeinek már tagadta szándékát. Turscakot 2001-ben 30 év börtönbüntetésre ítélték, miután beismerte, hogy az FBI beépített informátoraként dolgozva bűncselekményeket hajtott végre.

Chauvin a George Floyd meggyilkolásáért kapott több mint huszonkét éves börtönbüntetését tölti. Három éve május 25-én, intézkedés közben a rendőrtiszt több mint nyolc percig térdelt a drogos afroamerikai bűnöző nyakán, amiért hamis pénzzel próbált fizetni a sarki boltban, majd ellenszegült a rendőröknek. Az intézkedés során Floyd eszméletét vesztette, később pedig meghalt. Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága múlt héten utasította el Chauvin fellebbezését, aki állítása szerint nem részesült tisztességes eljárásban.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató