2024. május 07. - Gizella
EUR : 389.62
USD : 361.8
Időjárás ikon21°15°

A republikánus szenátorok sürgetik Bident, hogy tiltsa meg a kommunikációt Kínával egy új vírus veszélye miatt

Republikánus szenátorok felszólították Joe Biden amerikai elnököt, hogy korlátozza a Kínával való kommunikációt a Kínában kialakult "rejtélyes légúti betegségről" kapott információk miatt.



Erről Marco Rubio Florida állam szenátorának sajtószolgálata számolt be.

"Nem szabad megvárnunk, amíg az Egészségügyi Világszervezet intézkedik, meg kell tennünk a szükséges lépéseket az amerikaiak és gazdaságunk védelme érdekében"

- áll annak a levélnek a szövegében, amelyet Rubio és több párttársa küldött az Egyesült Államok elnökének.

A kongresszusi képviselők rámutatnak, hogy a kommunikáció korlátozására addig van szükség, "amíg nem tudunk mindent a potenciális új kórokozóról".

"Az utazási tilalom most megmentheti az Egyesült Államokat a halálesettől, az újabb zárlatoktól és a jövőbeli járványoktól" - áll a szenátorok levelében.

Emlékeztetnek, nemrég Kínában regisztráltak egy járványt a gyermekek körében tüdőgyulladás és nem diagnosztizált légzőszervi megbetegedések. A gyermekkórházak sok városban, köztük Pekingben is túlzsúfoltak. A betegeknek akár két órát is sorban kell állniuk a sürgősségi osztályokon.

A kórházba kerülteknek nincsenek tüneteik, nem köhögnek. Az orvosok csak magas lázat és hidegrázást észlelnek, és sokaknál tüdőgümők kialakulását. 

Az Egészségügyi Világszervezet már felszólította Kínát, hogy adjon teljes körű tájékoztatást arról, hogy milyen ismeretlen betegség járványa terjed a KNK-ban.

Peking szerint nem egy új vírusról van szó, hanem a Mycoplasma pneumoniae, az RSV, az adenovírus és az influenza által okozott különböző fertőzések kombinációjáról.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató