2024. március 01. - Albin
EUR : 393.89
USD : 363
Időjárás ikon11°10°

Macron szerint tíz évig is eltarthat a izraeli háború

Emmanuel Macron francia elnök arról beszélt, hogy Izraelnek pontosabban meg kell határoznia, hogy mit akar elérni a Hamász elleni háborújában, mivel a palesztin fegyveres csoport teljes felszámolása szerinte legalább egy évtizedet vesz igénybe.

Olyan pillanatban vagyunk, amikor az izraeli hatóságoknak pontosabban meg kell határozniuk célkitűzéseiket és végső céljukat: a Hamász teljes megsemmisítését – gondolja valaki, hogy ez lehetséges?

Ha ez a helyzet, a háború tíz évig fog tartani

– mondta Macron szombaton.

Macron a dubai COP28 klímacsúcson tartott sajtótájékoztatóján kijelentette : Izrael számára nincs tartós biztonság a térségben, ha biztonságát palesztin életek árán érik el.

Macron azután tette ezt a megjegyzést, hogy az izraeli hadsereg fokozta a Gázai övezet bombázását, az Izrael és a Hamász közötti fegyverszünet utáni második napon, miközben Izrael a Hamászt a megállapodás feltételeinek megsértésével vádolta.

Egy palesztin tisztviselő, aki ismeri a fegyverszüneti megállapodás körülményeit, azt nyiltkozta, hogy a tárgyalások teljesen elakadtak, és jelenleg nincs kapcsolat vagy kísérlet humanitárius szüneteltetésre a harcokban.

(MNO)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató