2024. március 04. - Kázmér
EUR : 393.75
USD : 364.04
Időjárás ikon16°

Embercsempészet miatt elítéltek egy magyar párt Máltán

Börtönbüntetésre ítéltek egy magyar párt Máltán, miután beismerték, hogy közük volt egy prostitúciós hálózathoz – írja a Malta Independent.

A 42 éves M. A. R és felesége, a 37 éves M. A. ellen embercsempészet volt a vád. A máltai rendőrségnek a brit hatóságok szóltak, hogy a pár embercsempészettel foglalkozik.

Először 2019-ben ítélték el őket, akkor 12 évre, de azt végül törölték és visszaküldték a bíróságra, mert a védőjük nem tudta kikérdezni a nőt, aki azt állította, hogy a pár őt futtatta. Ezek után 9 évre ítélték őket, de a második fellebbezésük is sikeres volt.

Azt az ítéletet is megsemmisítették, mert a bíró szerint a magasabb szintű bíróságokon kellett volna tárgyalni az ügyüket. Ez újabb vizsgálat során a pár elfogadott egy vádalkut, és beismerő vallomást tettek.

M. A. R 10 év börtönt és 10 ezer eurós büntetést, M. A. 9 évet és 7 ezer eurós büntetést kapott.

A Lovin Malta szerint az egyik áldozatuk egy értelmi fogyatékossággal élő nő volt, egy másik pedig egy fiatal anya, aki a gyerekével együtt érkezett Máltára. A vád szerint 19 éves volt, amikor a pár megvásárolta a korábbi futtatójától. Azt mondta, hogy többször más országokba reptették, és a pénz, amit kapott, mindig a párhoz került.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató