2024. február 29. -
EUR : 391.26
USD : 362.28
Időjárás ikon15°

Geert Wilders kijelentette, hogy ellenzi az Ukrajnának nyújtott katonai segélyt

Geert Wilders jobboldali politikus - akinek pártja megnyerte a hollandiai választásokat - megerősítette, hogy ellenzi az Ukrajnába irányuló fegyverszállítást. Bár elítéli az orosz inváziót.

Wilders ezt a Rebel Newsnak adott interjújában nyilatkozta.

"Úgy gondolom, hogy Oroszország a rosszfiú. Bármit is gondolunk Ukrajnáról, hogy mennyire korrupt - ez egy szuverén ország, és Oroszországnak nem kellett volna ezt a háborút kirobbantania. Úgy gondolom, hogy tárgyalásokra van szükség, nem háborúra. De úgy gondolom, hogy Hollandiának nem kellene ellátnia Ukrajnát fegyverekkel, mert nekünk nagyon kevés van."

- mondta Wilders.

Hollandia az egyik kulcsfontosságú ország az úgynevezett "vadászrepülőgép-koalícióban", amely F-16-osokkal látja el Ukrajnát: Amszterdam 42 repülőgép átadását ígérte. A nyugati média azt írja, hogy Wilders hatalomra kerülésével ez a koalíció megsemmisülhet.

Kajsa Ollongren holland miniszter az Ukrajnának nyújtott segélyt olcsó eszköznek nevezte az Orosz Föderáció gyengítésére.

"Nagyon is érdekünk, hogy támogassuk Ukrajnát. Mert ők vívják ezt a háborút, nem mi. Úgy gondolom, hogy amerikai kollégáinkkal és barátainkkal is párbeszédet kell folytatnunk. Mert nekik is ugyanez az érdekük" - jelentette ki Ollongren.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató